13.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκλογές θέλει και ο Σαμαράς

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης» από την παρούσα κυβέρνηση, μόνη λύση είναι οι εκλογές για τις οποίες «δεν “πιέζει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά η ίδια η πραγματικότητα». Αυτό δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης. Είναι ανάγκη η χώρα να αντιστρέψει την πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων σε όλα: στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό. Ποιος θα ψηφίσει τέτοια “αντιστροφή πολιτικής”; Αυτοί που μας έφεραν ως εδώ; Η κυβέρνηση που χρειάζεται σήμερα πρέπει να επαναφέρει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Και πρέπει να εμπνεύσει ασφάλεια μέσα στη χώρα και υπευθυνότητα στο εξωτερικό. Μια τέτοια κυβέρνηση μόνο από εκλογές μπορεί να προκύψει» αναφέρει ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Σαμαράς κάνει και τη δική του αποτίμηση της θητείας του στην πρωθυπουργία, ενώ αναφέρεται και στη συμφωνία που έκανε με τον Ερντογάν, μια συμφωνία που διατήρησε την «ηρεμία» στην περιοχή. «Ήταν πολύ διαφορετικός τότε από ό,τι σήμερα. Από τις αρχές του 2013 τα πράγματα και για την τουρκική οικονομία άρχισαν να δυσκολεύουν. Επομένως, είχε ανάγκη και εκείνος συνθήκες “ηρεμίας” στα ελληνοτουρκικά, όπως άλλωστε κι εμείς. Του είπα τότε: “Ούτε εσύ θέλεις τώρα περισπασμούς ούτε κι εμείς. Οπότε μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά, ώστε να μπούμα ξανά σε ανάπτυξη και οι δύο χώρες”. Και εκείνος ανταποκρίθηκε. Τότε. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και ο ίδιος πλέον, πολύ προκλητικός και απρόβλεπτος» αναφέρει ο πρωήν πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα