21.3 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκλογές με χιόνια και βροχές!

Με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες θα ταξιδέψουν προς την κάλπη οι ετεροδημότες, με χιόνια θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από την Παρασκευή χαλάει ο καιρός και μέχρι την Τρίτη δύο είναι τα συστήματα που θα «επιτεθούν» στη χώρα.

Όπως λέει στο newpost ο μετεωρολόγος και διαχειριστής του meteomarine.gr Νίκος Μαζαράκης, από την Παρασκευή θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχοφόρα κύματα από τα δυτικά και βόρεια της χώρας, με έντονες βροχές και καταιγίδες. Την Κυριακή οι βροχές θα παραμείνουν πάνω από τις θάλασσες: στο Ιόνιο και το Αιγαίο οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια και θα είναι ισχυροί-κατά τόπους θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. 

Όσο στα νησιά θα βρέχει, η ηπειρωτική χώρα θα διανύει ένα διάλειμμα από την κακοκαιρία. Μέχρι τη Δευτέρα που, πάλι από τα δυτικά, το δεύτερο κύμα θα «χτυπήσει», επίσης με έντονες βροχέςκαι καταιγίδες, χωρίς, όμως, ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Το σύστημα θα διατηρηθεί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα αλλάξουν φορά (θα στραφούν σε βορειοδυτικούς) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

πηγή: newpost.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα