Εκτελούν δυο-δυο τους θανατοποινίτες στο Αρκάνσας

Eπειδή… λήγουν οι θανατηφόρες ενέσεις

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια στις ΗΠΑ, δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν την ίδια μέρα στην πολιτεία του Αρκάνσας, για εγκλήματα που διέπραξαν πριν από είκοσι χρόνια.

Ο Τζακ Τζόουνς, που το 1996 καταδικάστηκε για τον βιασμό και στραγγαλισμό μίας γυναίκας και απόπειρα δολοφονίας της κόρης της, και ο Μάρσελ Ουίλιαμς, που καταδικάστηκε το 1997 για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία μίας 22χρονης γυναίκας, εκτελέστηκαν με θανατηφόρο ένεση στις φυλακές Cummins, όπως ανακοίνωσε η πολιτεία του Αρκάνσας.

Οι δικηγόροι και των δύο θανατοποινιτών είχαν επιχειρήσει να μπλοκάρουν τις εκτελέσεις, με τους συνηγόρους του Τζόουνς να υποστηρίζουν ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να είναι μαρτυρικός, λόγω της πιθανής αντίστασης του οργανισμού του στην ουσία μιδαζολάμη, ενώ τους συνηγόρους του Ουίλιαμς να αντιτείνουν ότι λόγω του βάρους του (ζύγιζε 180 κιλά) θα ήταν δύσκολο να βρεθεί φλέβα για τη χορήγηση της ένεσης.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τις προσφυγές και οι εκτελέσεις προχώρησαν κανονικά.

Σημειώνεται ότι αρχικά η πολιτεία του Αρκάνσας σχεδίαζε να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες μέσα σε διάστημα 11 ημερών, καθώς στα τέλη Απριλίου έληγε η παρτίδα μίας από τις ουσίες που περιέχουν οι θανατηφόρες ενέσεις, όμως οι τέσσερις από αυτές τις εκτελέσεις ανεστάλησαν.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

Comments are closed.