15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελληνικά νησιά σε τιμές … διαμερίσματος

Η κρίση στην ελληνική οικονομία έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τις τιμές όχι μόνο των διαμερισμάτων και οικοπέδων αλλά και των ελληνικών νησιών που πωλούνται μέσω εξειδικευμένων μεσιτικών γραφείων του εξωτερικού.

Και πλέον μπορεί κάποιος να αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές ένα ολόκληρο νησί. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το νησί Μικρή Λέσβος που απέχει 200 μόλις μέτρα από τα παράλια της Λέσβου και πωλείται στην τιμή των 800.000 Ευρώ όσο περίπου κοστίζει ένα καλό διαμέρισμα στο κέντρο Λονδίνου.

Το νησί έχει έκταση 16 στρεμμάτων και πωλείται μέσω του Γερμανικού μεσιτικού γραφείου Vladi το οποίο εξειδικεύεται στις πωλήσεις νησιών ανά τον κόσμο.

Δεν είναι βέβαια το μόνο ελληνικό νησί που πωλείται μέσω του συγκεκριμένου μεσιτικού γραφείου. Συγκεκριμένα πωλείται νησί 1.100 στρεμμάτων στο σύμπλεγμα των Εχινάδων ανάμεσα σε Λευκάδα και Ιθάκη έναντι του ποσού των 45 εκ Ευρώ. Έναντι 1,6 εκ Ευρώ πωλείται το νησί Άγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο το οποίο είναι έκτασης 11 στρεμμάτων περίπου και είναι ιδιαίτερα εύφορο με ελιές και καρποφόρα δέντα.

Επίσης στην Εύβοια το νησί Τριάδα χωρίς να αναφέρεται τιμή .Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του διεθνούς μεσιτικού γραφείου εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται ότι εξασφαλίζονται οι τίτλοι των νησιών.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως περιήλθαν στην κατοχή των πωλητών τα συγκεκριμένα νησιά και με ποια ακριβώς διαδικασία. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για νησιά σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα