12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επανέρχεται η ΕΡΤ

Με την φράση «η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, γιατί ο λαός το αποφάσισε», ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς πως εντός ενός μήνα έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζεται η επανίδρυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κύριος Παππάς ανακοίνωσε πως η ΕΡΤ ανοίγει ξανά «χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς μαύρο, η πληγή που άνοιξε στο σώμα της δημοκρατίας μας θα κλείσει», τονίζοντας πάντως πως δεν «μιλάμε για επιστροφή στο παρελθόν των αστρονομικών μισθών».

«Ο αγώνας των απολυμένων της ΕΡΤ απαιτεί δικαίωση» ανέφερε ο υπουργός που ανέφερε ότι οσοι πρώην εργαζόμενοι το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στις δουλειές τους, οι αμοιβές των οποίων δεν θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό, καθώς καλύπτονται από το ανταποδοτικό τέλος.

Επίσης, ο κύριος Παππάς ανέφερε πως θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και οι μετατροπές τους, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ο προυπολογισμός της εταιρίας για την πληρωμή λειτουργικών λογαριασμών, ενώ επί ΕΡΤ η δαπάνη ήταν στα 3,7 εκατ. ευρώ, για την ΝΕΡΙΤ ήταν στα 12 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ έγινε αρχικά 13,8 εκατ. ευρώ για το 2015 και άλλαξε, μετά τις εκλογές σε 8 εκατ. ευρώ.

Θα επανσυστήσουμε την ΕΡΤ, που θα είναι δημοκρατική και ανεξάρτητη, με διαφάνεια, αξιοποιώντας την πολύμηνη εμπειρία της αυτοδιαχείρησης, τόνισε ο κύριος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε επίσης ότι για την κυβέρνηση είναι προτεραιτότητα η αποκατάσταση της κανονικότητας στο πεδίο των ΜΜΕ, καθώς όπως είπε «τελειώνουμε με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων».

Κατόπιν, ο κύριος Παππάς επιτέθηκε σφοδρά στη Νέα Δημοκρατία καλώντας την να απαντήσει ξεκάθαρα σε μια σειρά ερωτημάτων που θα αποδείξουν, όπως είπε, τη στάση της.

«Η αφήγηση περί αριστερής παρένθεσης δεν βοηθά την ίδια τη ΝΔ να καταλάβει πώς και γιατί έχασε και να επαναπροσδιορίσει την θέση της», ανέφερε ο κύριος Παππάς.

«Θα αφήσετε την προεκλογική δέσμευσή σας στο mail να είναι το έσχατο επιχείρημα των δανειστών μας» αναρρωτήθηκε επίσης και τέλος κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν αν «εκανε καλώς τις επαφές η κυβέρνηση».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα