23.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επανιδρύεται η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Σε αναδιοργάνωση και ουσιαστικά επανίδρυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης προχωρούν τα μέχρι τώρα μέλη του.

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση, είναι ”χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να συσπειρωθούν και να προασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες τόσο περίτρανα αγωνίστηκε ο λαός μας αντιτασσόμενος στο φασισμό και τα παρακλάδια του”, τονίζοντας, παράλληλα, ότι ”η συνεργασία και η ευόδωση των στόχων μας είναι το κατάλληλο αντίδοτο απέναντι στον ωχαδερφισμό και την παραίτηση”.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

”Αδιαμφισβήτητα η σημερινή πολιτική κατάσταση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας έχει από καιρό τώρα, έρθει αντιμέτωπη με τις ποικίλες συνέπειες της χρονίζουσας οικονομικής κρίσης αδυνατώντας να τις διαχειριστεί άμεσα. Οι πολιτικές εκείνες φωνές, που ανέλαβαν με ειλικρίνεια και κόστος τις ευθύνες που τις αναλογούσαν προτείνοντας ένα δρόμο επώδυνο αλλά νηφάλιο και ασφαλή πνίγηκαν μέσα στην οχλαγωγία και την λαϊκίστικη ρητορική. Η πλειονότητα των πολιτικών κομμάτων της χώρας επέλεξε, την επαύριον της οικονομικής κρίσης, να χρησιμοποιήσει μία επιχειρηματολογία η οποία δικαίωνε πάσχουσες πολιτικές επιλογές χωρίς να θέτει κανέναν ενώπιον των ευθυνών του. Κοντολογίς επέλεξε να βαδίσει την επικίνδυνη ατραπό του λαϊκισμού με μόνο γνώμονα την πιο γρήγορη κλίμακα που οδηγούσε στο έπαθλο της διακυβέρνησης. Το ίδιο χαρακτηριστικό, της πολιτικής του λαϊκισμού-στοιχείο που ούτως ή άλλως αποτελεί διαχρονικά ίδιον τους- χρησιμοποίησαν ομάδες που αντιστρατεύονται τη δημοκρατία αλλά και όλα τα ιδανικά που στήριξαν στη βάση του ανθρωπισμού το οικοδόμημα του δυτικού κόσμου για να κυριαρχήσουν και να υλοποιήσουν τα πολυπλόκαμα σκοτεινά σχέδιά τους. Απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη ρητορική και δράση, χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να συσπειρωθούν και να προασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες τόσο περίτρανα αγωνίστηκε ο λαός μας αντιτασσόμενος στο φασισμό και τα παρακλάδια του.

Για το λόγο αυτό αναδιοργανώνουμε και επανιδρύουμε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με σκοπό να δώσει το δύσκολο αγώνα υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Καλούμε τη νέα γενιά να συμπορευτεί στο πλευρό μας, όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις. Όσα μας ενώνουν για την επόμενη μέρα της χώρας είναι πολλά. Και η συνεργασία και η ευόδωση των στόχων μας είναι το κατάλληλο αντίδοτο απέναντι στον ωχαδερφισμό και την παραίτηση, που περιθωριοποιεί τις συλλογικότητες και τους πολίτες που τις αποτελούν.

Παύλος Χρηστίδης Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ , Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ
Κιοσσές Νίκος
Κωνσταντίνου Στέργιος
Τζίνεβης Χάρης
Ριγόπουλος Τέλης
Λυκουργιώτη Μαρία
Κιρμανίδου Λίζα
Χατζημαλλής Μπάμπης
Παπουτσής Βασίλης
Μπουτόπουλος Σπύρος
Πατσιούρα Μαρια
Κρουστάλλας Θάνος
Πανταζή Μαρία
Μαυρίδης Κωνσταντίνος
Πόζαρλης Χρήστος”

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα