22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Β. Κορέα χρωστά κλήσεις για παρκάρισμα

Από τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ξοδεύει κάθε σεντ στα πυρηνικά, πώς να μη συσσωρεύονται τα διπλωματικά χρέη της χώρας του;

Την αποκάλυψη έφερε στο φως το NBC New York, λέγοντάς πως η Βόρεια Κορέα χρωστά σε πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα 156.000 δολάρια στον δήμο της Νέας Υόρκης, καθώς ήδη από το 1990 η διπλωματική της αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη (που έχουν τη βάση τους στη Νέα Υόρκη) έχει μαζέψει 1.300 πρόστιμα και έχει πληρώσει… μηδέν ακριβώς!

Κι ενώ η διπλωματική ασυλία παρέχει τρόπους για να γλιτώνεις συχνά-πυκνά από πολλά, οι τροχαίες παραβάσεις δεν εντάσσονται μέσα σε αυτά. Η εκάστοτε χώρα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει για να μη διακυβεύονται τα διπλωματικά της προνόμια.

Ο γραμματέας πάντως της διπλωματικής αποστολής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ δήλωσε στο δίκτυο NBC NY πως «δεν είναι αλήθεια, όταν έχουμε μια κλήση, την πληρώνουμε. Γιατί ξέρετε πως αν έχουμε τρεις κλήσεις, τότε ο δήμος δεν μας επιτρέπει να ανανεώσουμε την άδειά του».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το οποίο επικοινώνησε το δίκτυο για μια δήλωση, αναδιπλώθηκε, λέγοντας πως είναι «αναγκαίο για την αστυνομία να χειρίζεται με σεβασμό το διπλωματικό και προξενικό προσωπικό», αν και δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον να τη γλιτώσει: «Ανεξαρτήτως του ατομικού δικαιώματος στην ασυλία, υπάρχουν συνέπειες όταν ένα μέλος ξένης αποστολής αποτύχει να συμμορφωθεί με τους αυτοκινητιστικούς νόμους των ΗΠΑ».

Και μάλλον έχει δίκιο το Υπουργείο Εξωτερικών να διαμαρτύρεται, καθώς τα ξένη έθνη χρωστούν συνολικά στη Νέα Υόρκη πάνω από 16 εκατ. δολάρια σε απλήρωτες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα!

Φαίνεται πως η Βόρεια Κορέα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του δήμου της Νέας Υόρκης, καθώς το Ιράν του χρωστά 184.987 δολάρια, η Συρία 362.550 και η Κίνα το αστρονομικό ποσό των 398.736 δολαρίων. Για παράνομη στάθμευση πάντα…

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα