24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η τέχνη πηγαίνει στο Αλκατράζ! (video)

Τις πύλες του άνοιξε το πρώην συγκρότημα φυλακών υψίστης ασφαλείας στο νησί Αλκατράζ, προκειμένου να υποδεχτεί τα έργα του διάσημου Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei.

a2

O Κινέζος ακτιβιστής και καλλιτέχνης Ai Weiwei

Όπως μετέδωσε το Associated Press, η έκθεση είναι αφιερωμένη σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους ανά τον κόσμο, που παραμένουν έγκλειστοι και διώκονται ποινικά για τα πολιτικά τους πιστεύω. Ο Ai Weiwei δεν έδωσε το παρών στην πρώτη ημέρα της έκθεσης, καθώς οι αρχές της Κίνας συνεχίζουν να του απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα στο πλαίσιο ερευνών για την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αθώος και ότι η ακτιβιστική του δράση είναι εκείνη που έχει μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου.

Το Αλκατράζ είναι ένα μικρό νησάκι στην είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ και έγινε παγκοσμίως γνωστό από τις ομώνυμες ομοσπονδιακές φυλακές. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις 11 Ιουνίου του 1962 οι κρατούμενοι Φρανκ Μόρρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρενς Άγκλιν έγιναν οι πρώτοι και οι μοναδικοί κρατούμενοι που κατάφεραν ποτέ να αποδράσουν. Στις 21 Μαρτίου του 1963 οι ομοσπονδιακές φυλακές έπαψαν να λειτουργούν και μετατράπηκαν σε μουσείο.

Δείτε το Βίντεο:

πηγή: zougla.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα