14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τεκίλα κάνει καλό στα κόκαλά μας

Η στιγμή που περίμεναν αρκετοί για να πίνουν τεκίλα χωρίς τύψεις έφτασε, καθώς η μπλε αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται το γνωστό αλκοολούχο ποτό, βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου από το σώμα μας.

Σύμφωνα με το «Science Daily», η έρευνα υπαινίσσεται πως η τεκίλα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε δυνατότερα κόκαλα, αν και δεν το λένε ακριβώς έτσι οι ερευνητές.

Η μελέτη έγινε στο Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) του Μεξικού από τη δρ Mercedes López, η οποία δήλωσε πως «η κατανάλωση των γλυκαντικών που περιέχονται στην αγαύη, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθούν τη δημιουργία νέου οστού, ακόμα και με την παρουσία οστεοπόρωσης».

Η έρευνα έδειξε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με τα γλυκαντικά συστατικά του χυμού της αγαύης παρήγαν 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, την πρωτεΐνη που συμβάλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της μυϊκής μάζας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως πως το να πίνεις σφηνάκια τεκίλας δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη βρώση των γλυκαντικών της αγαύης κατευθείαν από το φυτό. Αν και τι ποσοστό των ευεργετικών ιδιοτήτων της αγαύης παραμένουν στην τεκίλα, μετά τη ζύμωση και το αλκοόλ, αυτό μένει να φανεί…

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα