Η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ εγκαταλείπει την Σαηεντολογία

Μετά από τέσσερις δεκαετίες

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ, χήρα του διάσημου τραγουδιστή Έλβις Πρίσλεϊ είναι η τελευταία σελέμπριτι που εγκατέλειψε την αμφιλεγόμενη Εκκλησία της Σαηεντολογίας, αποκάλυψε σήμερα η κυριακάτικη Daily Mail.

H 72χρονη Πρίσλεϊ, μέλος εδώ και τέσσερις δεκαετίες της θρησκευτικής οργάνωσης που περιλαμβάνει στους κόλπους της αστέρες όπως ο Τομ Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα, είπε σε φίλους της ότι έφυγε από την αίρεση.

«Αρκετά ανέχτηκα. Φτάνει πια», είπε η Πρίσλεϊ, η οποία φημολογείται ότι έχει συνάψει δεσμό εδώ και λίγο καιρό με τον επίσης χήρο, Τομ Τζόουνς.

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ έγινε μέλος της Σαηεντολογίας μετά τον θάνατο του συζύγου της, Έλβις, το 1977. «Ζήτησε τη συναισθηματική στήριξη του Τζον Τραβόλτα και έτσι κατέληξε να μπει στη θρησκευτική οργάνωση. Από τότε παρέμεινε μέλος και μεγάλωσε την κόρη της, Λίζα Μαρί, με την ίδια θρησκεία», αναφέρει πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

Η Λίζα Μαρί εγκατέλειψε τη Σαηεντολογία το 2014, κάτι που – σύμφωνα με την ίδια πηγή – «δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα για την Πρισίλα. «Είναι πολύ κοντά ως μάνα και κόρη και επρόκειτο για μια απόφαση που έλαβαν μαζί».

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, που ιδρύθηκε το 1955 από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις μέσα στα χρόνια, τόσο από πρώην μέλη όσο και από τις οικογένειές τους.

Η Κέιτι Χολμς και η Νικόλ Κίντμαν– πρώην σύζυγοι του Τομ Κρουζ – εγκατέλειψαν την εκκλησία, όπως και η ηθοποιός Ντέμι Μουρ και ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις. Ο τελευταίος την χαρακτήρισε «σατανική αίρεση» λέγοντας ότι όσοι φεύγουν από αυτή δεν μιλούν ποτέ για τις εμπειρίες τους επειδή είναι τρομοκρατημένοι.

Οι Σαηεντολόγοι υποβάλλονται τακτικά σε μια διαδικασία που ονομάζεται «όντιτινγκ», κατά την οποία πρέπει να απαντήσουν σε εξαιρετικά προσωπικές ερωτήσεις, που αφορούν τις ζωές τους, συμπεριλαμβανομένων ερωτήσεων για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Σύμφωνα με τους επικριτές της εκκλησίας, αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται κατόπιν για τον εκβιασμό των μελών ώστε να μην φύγουν από τους κόλπους της.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ δήλωσε φεύγοντας από την εκκλησία, το 2014: «Είχα αρχίσει σιγά σιγά να αυτοκαταστρέφομαι. Έκλεβαν την ψυχή μου, τα λεφτά μου, τα πάντα».

Σχετικά άρθρα