17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η google… σπάει ταμεία!

Η google ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, το οποίο φαίνεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα εδώ και καιρό.
Όπως αναφέρει το techblog.gr, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με τα 16,86 την αντίστοιχη εποχή πέρσι.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσό των 4,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσαν αύξηση 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά κέρδη.

Ως συνήθως, η διαφήμιση έχει την μερίδα του λέοντος στα έσοδα με ποσοστό που φτάνει το 89%. Όσον αφορά στα έσοδα από άλλους τομείς της Google, ο CFO Patrick Pichette ανέφερε ότι ανέβηκαν στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, με το Play Store της Google να έχει συνεισφέρει αρκετά με την άνοδό του.

Τα έσοδα του YouTube σημειώνουν και αυτά άνοδο και πιο συγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο ανέβηκαν 100%, παράλληλα με τα views τα οποία σημείωσαν αύξηση 50%.

Επιπλέον, ο Pichette ανέφερε ότι η στρατηγική της Google ως προς το που ξοδεύει τα λεφτά είναι πολύ πειθαρχημένη και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως τα Google Glass, η εταιρεία είναι διαθέσιμη να κάνει μια παύση, να ξανασκεφτεί ή και να ακυρώσει. Όλοι γνωρίζαμε για την τύχη του Google Glass εδώ και καιρό, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι το CFO το ανέφερε ως παράδειγμα. – See more at: http://www.sdna.gr/gr/politiko-deltio/tehnologia/arthro/11900/sta-476-dis-ta-kerdi-tis-google-gia-to-2014/#sthash.IPBUQ12w.dpuf

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα