Θανατική ποινή σε εμπόρους ναρκωτικών

Τι πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ

Την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος όσων καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών προβλέπει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας ο Τραμπ.

Όπως δήλωσαν την Κυριακή τρεις αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Λευκό Οίκο, το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτρέπει ταυτόχρονα το Κογκρέσο να καταστήσει πολύ πιο αυστηρή τη νομοθεσία ως προς την επιβολή ποινών σε βάρος όσων διαπράττουν το συγκεκριμένο αδίκημα.

Ακόμη, η πρόταση του Λευκού Οίκου προβλέπει τη μείωση της συνταγογράφησης οπιοειδών κατά το ένα τρίτο τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι της αμερικανικής προεδρίας, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ θα αποκαλύψει τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νιού Χάμσιρ, μια από τις Πολιτείες που πλήττει σκληρότερα η επιδημία των οπιοειδών. Στις αρχές του μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ εγκωμίασε την αποτελεσματικότητα που έχει η επιβολή της θανατικής ποινής σε εμπόρους ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι οι χώρες που την εφαρμόζουν έχουν απτά οφέλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ’ αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κατά των ναρκωτικών που στοιχίζουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (…) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ’ ό,τι εμείς», συνέχισε.

Ο Τραμπ έχει επαινέσει στο παρελθόν τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, για τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών που έχει εξαπολύσει, επικροτώντας και ενθαρρύνοντας εν ψυχρώ δολοφονίες εμπόρων ναρκωτικών.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους έμπορους ναρκωτικών. Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές. Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000-3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», είπε ο Τραμπ.

Σχετικά άρθρα