Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό

«Έφυγε» από τη ζωή ο παλιός πρωταθλητής του στίβου Θανάσης Καλογιάννης

Ο ελληνικός αθλητισμός είναι από σήμερα φτωχότερος καθώς ο Θανάσης Καλογιάννης είναι πλέον στη γειτονιά των αγγέλων.

Κάτοχος για πολλά χρόνια του πανελλήνιου ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με 48.80, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή με το θάνατο του να οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει στο Βόλο το μεσημέρι της Τρίτης, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του.

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρξε ποτέ στα 400μ. και 400μ. εμπόδια στην Ελλάδα που αν δεν εγκατέλειπε πρόωρα τον πρωταθλητισμό και αφοσιωνόταν ολοκληρωτικά, θα ήταν Ολυμπιονίκης.

Σε ηλικία 16 ετών μόλις και 11 μηνών, ο Βολιώτης πρωταθλητής με τις ιδανικές αναλογίες για το δυσκολότερο ίσως αγώνισμα του στίβου, αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι (14 Αυγούστου 1982) και τερμάτισε σε χρόνο 47.07! Τότε ήταν έφηβος και έτσι δεν υπήρξε πανελλήνιο ρεκόρ.

Δύο χρόνια αργότερα και πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια έκανε 45.90 στα 400μ. και ταξίδευε στο Λος Άντζελες για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (από το 2000) με τη Βραζιλιάνα σύζυγό του και ασχολούνταν με την διεύθυνση φωτογραφίας, με τη σκηνοθεσία και τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές παραγωγές.

Σχετικά άρθρα