13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισλαμιστής μαχαίρωσε αστυνομικό

Νεκρός έπεσε ένας Τούρκος αστυνομικός μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από έναν ύποπτο ως μαχητή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λίγο μετά από τη σύλληψή του. Ο συλληφθείς, ήταν ύποπτος για το σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα Βατάν στον τομέα Φατίχ ενώ ο δράστης έβγαινε από το αστυνομικό αυτοκίνητο μετά τη σύλληψή του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο δράστης σκοτώθηκε αμέσως από πυροβολισμούς των φρουρών, ενώ ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανέφερε.

Δεν είναι σαφές πώς ο ύποπτος κατάφερε να κρύψει το μαχαίρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μονάδες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν εφόδους σε πολλά κτίρια στην περιοχή και συνέλαβαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με τα μμε.

Το ΙΚ, που κατηγορείται για πολλές φονικές επιθέσεις αυτοκτονίας και επιθέσεις με όπλα, έχει γίνει μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη δημόσια ασφάλεια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Άγκυρα συνέλαβε περισσότερους από 5.000 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, απέλασε τουλάχιστον 3.290 ξένους μαχητές από 95 χώρες και έχει αρνηθεί την είσοδο σε περισσότερους από 38.269 ανθρώπους.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα