20.4 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμία παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Με πρόστιμα θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι οδηγοί δεν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ.

Η προθεσμία αφορά ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών. Όπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήρθαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς, ανοίγοντας το TAXIS, είδαν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν ακόμη και διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.

Πλέον αυτό που ισχύει είναι ότι: «Από το 2017, θα υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης ταξινόμησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Με αυτόν τον τρόπο αυτοκίνητα που πριν την πρώτη ταξινόμησή τους (πήραν πινακίδες) στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί σε χώρα της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ θα αποτελούν πλέον παλαιότερα αυτοκίνητα για την επιβολή των Τελών Κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τα νούμερα δείχνουν ότι εκείνοι που επηρεάζονται είναι περίπου το 1/4 όσων έχουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που εισήχθη στη χώρα μας μετά το 2010.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα