18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καραμανλής ή κάλπες;

Δημόσια συνάντηση με πολιτικό συμβολισμό είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης (29/10) ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

a1
Η συνάντηση αναζωπύρωσε τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ένα ενδεχόμενο που. όπως έχει αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», ο πρωθυπουργός το εξετάζει σοβαρά και ο κ. Καραμανλής δεν το έχει απορρίψει. Ο πρωθυπουργός χειρίζεται προσωπικά το θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου και, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει επαφές.

Το ερώτημα και για τους δύο είναι αν με την υποψηφιότητα Καραμανλή συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές, θέμα που εν πολλοίς θα κριθεί από την στάση που θα κρατήσει ο κ. Πάνος Καμμένος, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τη συνάντηση της Τετάρτης, πάντως, ζήτησε ο πρωθυπουργός και ο κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε, στέλνοντας στο εσωτερικό του κόμματος μήνυμα στήριξης του κ. Σαμαρά.

Πέρα από τη συνάντηση αυτή καθαυτή, οι δύο πλευρές απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε διαρροή, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν δύο φίλοι να φάνε μαζί;».

Είναι πάντως η πρώτη δημόσια συνάντηση των δύο ανδρών και η δεύτερη συνάντησή τους, που δημοσιοποιείται. Η προηγούμενη ήταν στο πατρικό του κ. Σαμαρά στη Μουρούζη τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά είχε κοινοποιηθεί με καθυστέρηση. Εννοείται ότι έχουν συναντηθεί κι άλλες φορές, με αφορμή κοινωνικές εκδηλώσεις -η πιο πρόσφατη τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε ενεργότερη στήριξη από τον κ. Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι στιγμής στηρίζει δια της σιωπής του και με την παρουσία του στις κοινοβουλευτικές ή κομματικές διαδικασίες.

Στη συνάντηση πάντως συζητήθηκε το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων με ορόσημο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι προοπτικές που διανοίγονται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόκα και τη συμφωνία για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.

πηγή: protothema.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα