20 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κρήτη: Τσέχοι έκαναν λαθρανασκαφή

Μόλις διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, οι δράστες μπήκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, όμως ο φύλακας σήμανε συναγερμό και το όχημα εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Έκπληκτος έμεινε ένας φύλακας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας όταν, κατά την διάρκεια της περιπολίας του σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου Χανίων, είδε δυο αγνώστους να… σκάβουν ανάμεσα στα αρχαία!

Μόλις διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, οι δράστες μπήκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, όμως ο φύλακας σήμανε συναγερμό και το όχημα εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.. Οι Τσέχοι επιβάτες ηλικίας 33 και 35 χρόνων συνελήφθησαν, το αυτοκίνητο ερευνήθηκε και μέσα βρέθηκαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία προέρχονταν από τη λαθρανασκαφή και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο όπου έσκαβαν οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο σκαπάνες που κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος. Οι Τσέχοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα