22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μία φωτογραφία στο Facebook αποκάλυψε άγρια δολοφονία βρέφους 50 χρόνια μετά

Μία φωτογραφία στο Facebook ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί το ανατριχιαστικό μυστικό της άγριας δολοφονίας ενός βρέφους, πριν από 50 χρόνια από τον πατριό του.

Ο Ντέιβιν Ντίαρλαβ, 71 ετών, υποστήριζε πάντα ότι 19 μηνών Πολ Μπουθ πέθανε μετά από πτώση από το κρεβατάκι του τον Οκτώβριο του 1968.

Ωστόσο, σήμερα κατηγορείται ότι χτύπησε το παιδί πάνω στο τζάκι προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα. Το φρικτό έγκλημά του δεν είχε γίνει γνωστό για δεκαετίες, μέχρι που ο αδελφός του μικρού Πολ, που τότε ήταν τεσσάρων ετών, Πίτερ, είδε μια ξεθωριασμένη φωτογραφία στο Facebook το 2015 και στην οποία ο Ντίαρλαβ κρατά στα χέρια του τον Πολ.
Για αρκετά χρόνια τον Πίτερ στοίχειωνε η μνήμη όσων είδε από ένα κενό στην πόρτα τη νύχτα που πέθανε ο αδελφός του. Είδε τον Ντίαρλαβ να έχει πιάσει από τους αστραγάλους τον Πολ, να τον κουνά και να χτυπά το κεφάλι του πάνω στο τζάκι. Ο Πίτερ ζήτησε από την οικογένεια του Ντίαρλαβ να «κατέβει» η φωτογραφία και τότε είπε σε μία ξαδελφή του τι είχε δει εκείνη τη νύχτα 47 χρόνια πριν

Με τη σειρά της εκείνη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο θάνατος του παιδιού δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία και ξεκίνησε έρευνα. Ο Ντίαρλαβ, που είχε χωρίσει από τη μητέρα του άτυχου Πολ, Κάρολ Μπουθ και αρκετό καιρό μετά το έγκλημα, συνελήφθη στο νέο του σπίτι στο Νόρφολκ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι προκάλεσε τον θάνατο του μικρού Πολ Μπουθ. Πέθανε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο πραγματικός λόγος για το τι συνέβη το 1968, 50 χρόνια αργότερα είναι τι προκάλεσε τα τραύματα», ανέφερε εισαγγελέας στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι υπήρχαν και μώλωπες στο σώμα του άτυχου παιδιού και άλλα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι έφερε τραυματισμούς, όταν τον άφηναν με τον Ντίαρλαβ. Ωστόσο, δεν είχε συλληφθεί τότε.

Η υπόθεση παρέμενε κλειστή για περίπου 50 χρόνια, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2015. Όπως είπε ο εισαγγελέας μία ξαδελφή του Μπουθ επικοινώνησε με την αστυνομία στο όνομα του αδελφού του Πολ, Πιτερ, λέγοντας ότι ο δεύτερος είδε όλα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα.

Η αστυνομία δεν είχε κάνει ερωτήσει στον Πίτερ ποτέ μέχρι το 2015 για το βράδυ του φόνου. Αυτό που είπε στους αστυνομικός ήταν ότι ο θάνατος του αδελφού του δεν ήταν ατύχημα, αλλά ότι δολοφόνος ήταν ο πατριός τους.

«Είχε δει το πώς τραυματίστηκε ο Πολ, όταν κατέβηκε από το δωμάτιό του για να πιει νερό το βράδυ εκείνο του Οκτωβρίου. Από ένα μικρό κενό στην πόρτα του καθιστικού είδε τον Ντίαρλαβ να κουνά τον Πολ που τον κρατούσε από τους αστραγάλους και χτυπούσε το κεφάλι του παιδιού στο τζάκι, προκαλώντας του τα μοιραία τραύματα», αναφέρθηκε στο δικαστήριο

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο Πίτερ Μπουθ επικοινώνησε με τον Ντέιβιντ Ντίαρλαβ Jr, γιο του πατριού του, και ζήτησε να αποσυρθεί η φωτογραφία με τον μικρό Πολ από το Facebook.

Ο δολοφόνος – πατριός ωστόσο ήταν βίαιος και απέναντι στον Πίτερ, καθώς όπως δήλωσε πολλές φορές του έβαζε το κεφάλι κάτω από το νερό, ενώ τον χτυπούσε και τον κλωτσούσε.

Ο Ντίαρλαβ αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα