13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθητής “έφαγε” σφαίρα μέσα στο σχολείο!

Μια πολύ περίεργη υπόθεση τραυματισμού ανήλικου μαθητή μέσα στο σχολείο του στην περιοχή του Ατσαλένιου από σφαίρα (!) κατά την διάρκεια του διαλείμματος ερευνούν με πολλή προσοχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο Ηράκλειο. Ευτυχώς, ο τραυματισμός του 7χρονου μαθητή είναι ελαφρός και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Όλα συνέβησαν στο πρώτο διάλειμμα στο 10ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, όταν οι μικροί μαθητές βρήκαν σφαίρες σκορπισμένες στη βάση ενός δένδρου και άρχισαν να τις περιεργάζονται. Πριν τους αντιληφθούν οι δάσκαλοί τους, ένας από τους πιτσιρικάδες πήρε μια σφαίρα και, όπως κατέθεσε αργότερα, την πέταξε με δύναμη στο τσιμεντένιο προαύλιο. Όμως, η σφαίρα εξερράγη και ένα θραύσμα από τη βολίδα τραυμάτισε στην πλάτη έναν 7χρονο μαθητή της Β’ δημοτικού!
Ο κρότος του πυροβολισμού σήμανε συναγερμό στους δασκάλους που έτρεξαν στο προαύλιο και βρήκαν το παιδί αιμόφυρτο. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Στο σχολείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας που βρήκαν γύρω από το δένδρο δέκα πλήρη φυσίγγια, πέντε κάλυκες και πέντε βολίδες, τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν πέσει πυροβολισμοί που δεν έγιναν αντιληπτοί, άγνωστο για ποιον λόγο. Πάντως, ο δράστης φαίνεται πως φοβήθηκε μήπως συλληφθεί και πέταξε τα πυρομαχικά του στο προαύλιο του σχολείου, μην υπολογίζοντας ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα, όπως και έγινε! Για την παρ’ ολίγον τραγωδία, εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., διενεργεί έρευνα και η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα