Μεγάλης κλίμακας εκκένωση στο Βερολίνο

Τι συμβαίνει στη γερμανική πρωτεύουσα

Σε μεγάλης κλίμακας εκκένωση θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί οι γερμανικές αρχές στο Βερολίνο, για να επιτρέψουν στους ειδικούς να εξουδετερώσουν βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα κτίρια θα εκκενωθούν από τις 9 το πρωί σε ακτίνα 800 μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα. Στη ζώνη αυτή περιλαμβάνονται κυβερνητικά κτίρια, ένα νοσοκομείο και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.

Χιλιάδες βόμβες από την εποχή του πολέμου ανακαλύπτονται κάθε χρόνο, σημειώνει το BBC.

Η αστυνομία λέει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τη βρετανική βόμβα, μισού τόνου, η οποία βρέθηκε στη Heidestrasse την Τετάρτη.

Η περιοχή που θα εκκενωθεί περιλαμβάνει τον σιδηροδρομικό σταθμό Berlin Hauptbahnhof , ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, τα υπουργεία οικονομίας και μεταφορών και τις πρεσβείες της Ινδονησίας και του Ουζμπεκιστάν.

Εκτιμάται πως η επιχείρηση θα γίνει περίπου το μεσημέρι ενώ αναμένονται σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και τραμ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Τέγκελ δεν θα επηρεαστούν, απλώς τα αεροσκάφη θα αποφεύγουν να πετούν πάνω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα