Μυστήριο με Ελληνοκαναδό

Εξαφανίστηκε και βρέθηκε 4.000 χλμ μακριά

Τα κομμάτια του παζλ μιας περίεργης υπόθεσης προσπαθεί να ενώσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς καλείται να δώσει απάντηση στο ερώτηση πώς ένας 49χρονος σκιέρ, η εξαφάνιση του οποίου είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, βρέθηκε έξι ημέρες αργότερα στην Καλιφόρνια, μπερδεμένος, φορώντας ακόμη τα ρούχα του σκι.

Ο ελληνοκαναδός πυροσβέστης από το Τορόντο Κωνσταντίνος «Ντάνι» Φιλιππίδης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη από τη στιγμή που δηλώθηκε η εξάφάνισή του στις 7 Φεβρουαρίου από το βουνό Whiteface κατά τη διάρκεια ταξιδιού με τους συναδέλφους του.

Τελικά την Τρίτη, ο Φιλιππίδης εμφανίστηκε στο Σακραμέντο στην Καλιφόρνια, περίπου 4.000 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε, όπως μεταδίδει το Associated Press. «Σε αυτό το σημείο θέλουμε να βοηθήσουμε τον Ντάνι να ξαναθυμηθεί τις έξι τελευταίες ημέρες της ζωής του», δήλωσε ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης, Τζον Τίμπιτς.

Ο Φρανκ Ραμαγκνάνο, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πυροσβεστών του Τορόντο, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι ο Φιλιππίδης φάνηκε «μπερδεμένος και δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του και την αποκάλεσε με το χαϊδευτικό της. Εκείνη αναγνώρισε γρήγορα τη φωνή του και ότι ήταν εκείνος. Έπειτα χάθηκε η επαφή μαζί του και όταν επικοινώνησε ξανά μαζί της, τον κράτησε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία για να τον βοηθήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο Ραμαγκνάνο.

Ο Φιλιππίδης είπε στους αστυνομικούς ότι θυμάται ελάχιστα, αλά νόμιζε ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι, ανέβηκε σε «ένα μεγάλο φορτηγό» και κοιμήθηκε «πολύ», σύμφωνα με τον αστυνομικό Σον Χάμπτον. Ανέφερε επίσης ότι αγόρασε ένα iPhone για να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του και πως το φορτηγό τον άφησε στο Σακραμέντο, όπου πήγε για κούρεμα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του που τραβήχτηκε στην Καλιφόρνια την Τρίτη, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει και μπορεί να δώσει κάποιο στοιχείο για τη λύση του μυστηρίου. «Θέλει να μάθει πού ήταν τόσο πολύ όσο θέλουμε και εμείς», τόνισε ο Τίμπιτς.

Σχετικά άρθρα