18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα δίωξη σε Παπαγεωργόπουλο!

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία, αυτήν της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, βρίσκεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 12ετούς κάθειρξης για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Η νέα κατηγορία αφορά «τρύπα», ύψους σχεδόν 1,1 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε ύστερα από έρευνα την οποία διενήργησε οικονομικός επιθεωρητής σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1998-2004, χωρίς όμως την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων.

Ήδη ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Για την ίδια υπόθεση, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζήτησε να κινηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Αναστάσιου Γερογιάννη, όπως επίσης σε βάρος πέντε υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των διωκόμενων υπαλλήλων είναι ο επί σειρά ετών προϊστάμενος της διεύθυνσης Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου που καταδικάσθηκε από το εφετείο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης σε φυλάκιση 1 έτους (με αναστολή).

Πηγή:skai.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα