Νέα επίδειξη ισχύος από Κιμ Γιονγκ Ουν

«Προσομοίωση πολέμου» με χιλιάδες άρματα μάχης

Τεράστιας κλίμακας άσκηση με υποβρύχια, τα οποία εκτόξευσαν τορπίλες προς «εχθρούς», αλλά και αεροσκάφη που έριξαν βόμβες

Επίδειξη δύναμης από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο Βορειοκορεάτηες ηγέτης έδωσε εντολή και χιλιάδες άρματα παρατάχθηκαν στα παράλια, κοντά στην ανατολική πόλη Γουονσάν και εξετέλεσαν τη «μεγαλύτερη επιτυχημένη άσκηση του πυροβολικού στα χρονικά» όπως ανέφερε το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Τις τελευταίες μέρες, υπήρχε φόβος σχετικά με το τι θα έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, θέλοντας να γιορτάσει την 85η επέτειο από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ συνήθως αξιοποιεί παρόμοιες επετείους για τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών ή δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων. Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα έκαναν λόγο για τη διεξαγωγή μεγάλης άσκησης με πυρά πυροβολικού στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, χωρίς όμως να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ. Εν τέλει οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Την ώρα που οι ΗΠΑ ενέκριναν τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας THAAD στη Νότια Κορέα, εν μέσω της έντασης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ο στρατός της Βόρειας Κορέας διατυμπάνισε σήμερα, με μία φωνή, μετά το πέρας της άσκησης, ότι θα μετατραπούν σε «10 εκατομμύρια όπλα και 10 εκατομμύρια βόμβες για να υπερασπιστούν τον απόλυτο ηγέτη» τους.

Εκτός αυτών, η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun δημοσίευσε και φωτογραφίες από την τεράστιας κλίμακας άσκηση, που περιελάμβανε και υποβρύχια, τα οποία εκτόξευσαν τορπίλες προς «εχθρούς», αλλά και αεροσκάφη που έριξαν βόμβες. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας παρουσίαζε το Βορειοκορεάτη ηγέτη να εμφανίζεται μέσα στη μαύρη του Μερσεντές, μπροστά από τα παρατεταγμένα στρατεύματα

Σχετικά άρθρα