Νέα καταγγελία κατά του Ρομάν Πολάνσκι

Για βιασμό ανήλικης

Αντιμέτωπος με μία ακόμα καταγγελία για βιασμό βρίσκεται ο πολυβραβευμένος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι. Μία τρίτη γυναίκα έσπασε χθες τη σιωπή της, καταγγέλλοντας σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη, πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η γυναίκα, που είναι γνωστή μόνο ως Ρόμπιν, είπε σε μία συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες, πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Πολάνσκι το 1973, όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

«Την επόμενη μέρα, αφότου έγινε, είπα σε μια φίλη μου ότι ο κ. Πολάνσκι το έκανε αυτό», είπε η Ρόμπιν, διαβάζοντας μία έτοιμη δήλωση. «Ο λόγος, με αυτή την εξαίρεση, που το κράτησα μέχρι τώρα μόνο για τον εαυτό μου, ήταν ότι δεν ήθελα ο πατέρας μου να κάνει κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του», πρόσθεσε.

Η Ρόμπιν ανέφερε ότι αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως, αφότου το θύμα στο επίκεντρο μίας άλλης κατηγορίας βιασμού εναντίον του σκηνοθέτη, κάλεσε τις αρχές να κλείσουν την υπόθεση.

Η δικηγόρος της Ρόμπιν έκανε γνωστό πως το περιστατικό που αφορά την πελάτισσά της, συνέβη στην Καλιφόρνια και πως δεν θα δοθούν άλλες λεπτομέρειες. Επίσης, αν και αυτή η υπόθεση έχει παραγραφεί, η Ρόμπιν θα μπορούσε να καταθέσει ως μάρτυρας σε ενδεχόμενη μελλοντική δίκη.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος κλείνει τα 84 την Παρασκευή, είχε κατηγορηθεί ότι νάρκωσε μια άλλη γυναίκα, τη Σαμάνθα Γκέιμερ, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, και στη συνέχεια τη βίασε στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον το 1977 στο Λος Άντζελες, όταν ο ηθοποιός απουσίαζε.

Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε αναγνωρίσει την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκου, αφότου αποσύρθηκαν πιο βαριές κατηγορίες, και πέρασε 48 ώρες υπό κράτηση για να υποβληθεί σε ψυχολογική εξέταση. Το 1978 διέφυγε στη Γαλλία, φοβούμενος ότι ο δικαστής θα ακυρώσει τον δικαστικό συμβιβασμό που είχε κάνει και θα τον στείλει στη φυλακή. Έκτοτε, αρνείται να επιστρέψει στις ΗΠΑ, χωρίς διαβεβαιώσεις ότι δεν σταλεί στη φυλακή.

Επίσης, το 2010 ήρθε αντιμέτωπος και με άλλη κατηγορία, καθώς η βρετανίδα ηθοποιός Σάρλοτ Λιούς τον κατηγόρησε για βιασμό λίγο αφότου είχε γίνει 16 ετών.

Σχετικά άρθρα