24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα πρόκληση από Μπουτάρη!

Διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ, ώστε να μην μπερδεύονται οι τουρίστες, κλήθηκε να δώσει σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα, που θα προτιμούσε για το αεροδρόμιο, είπε ότι μπορεί να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, θα έχουμε πρόβλημα εμείς και έχουμε ήδη πρόβλημα με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διότι οι ξένοι, οι οποίοι ξέρουν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», λέει ο πιλότος κατεβαίνουμε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μπερδεύονται», με τον ίδιο να σημειώνει πως έχει ακούσει περιστατικά με κόσμο, που αναρωτιέται.

«Δεν είπα να αλλάξουμε το αεροδρόμιο, απλά αναρωτιέμαι», ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει, καθώς «το περίφημο όνομα «Μακεδονία» έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει».

Παράλληλα, ερωτηθείς ξανά από τους δημοσιογράφους για το αν θέτει θέμα αλλαγής της ονομασίας, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως «δεν θέτω ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε». «Είναι ντροπή να οξύνουμε μία κατάσταση και μάλιστα σε μία περίοδο, η οποία είναι άκρως κρίσιμη», τόνισε αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως μας έχουν πάρει ήδη το όνομα «Μακεδονία», καθώς όλες οι χώρες του κόσμου λένε τα Σκόπια «Μακεδονία», ενώ όπως είπε δεν υπάρχουν αλυτρωτικές διαθέσεις από την πλευρά τους, αλλά αγαπούν την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Ακόμη, ερωτηθείς αν θα προτιμούσε να μετονομαστεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε «Μίκρα», όπως ονομαζόταν πριν, ο κ. Μπουτάρης απάντησε «όχι» και είπε πως «αν τιθόταν θέμα ονομασίας, εγώ θα έλεγα να το πούμε Νίκος Γκάλης. Είναι ο μόνος Έλληνας μπασκετμπολίστας, που μπήκε στο αμερικάνικο Hall of Fame». Ακόμη πρόσθεσε πως «καλύτερα να διαφημίζουν ότι είμαστε μπασκετομάδα παρά να διαφημίζουμε ονομασίες, τις οποίες έχουμε χάσει παταγωδώς».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα