18.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

”Νόμιμοι οι λέβητες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια”

Στα προβλήματα που αντιμετώπισαν νοικοκυριά με τα συστήματα θέρμανσης φυσικού αερίου, λόγω του παγετού, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας.

“Η δυνατότητα του λέβητα να τοποθετηθεί σε υπαίθριο χώρο είναι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη συντριπτική πλειοψηφία όλοι αυτοί οι λέβητες που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν αντιπαγετική προστασία, η οποία ενεργοποιείται από τους -5 έως τους -20 βαθμούς” εξήγησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ.Μπακούρας.

Όπως ανέφερε, οι λέβητες αυτοί όταν λειτουργούν και με -10 και με -15 βαθμούς δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. “Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν δεν υπάρχει τροφοδοσία με νερό, όταν παγώσουν οι σωληνώσεις. Εδώ το κύριο πρόβλημα ήταν η έλλειψη τροφοδοσίας νερού ή το πάγωμα των σωληνώσεων” υπογράμμισε ο κ.Μπακούρας και πρόσθεσε: “Ο κανονισμός μια χαρά είναι. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις πρέπει να μονώνονται και να συντηρούνται”.

Τέλος, τόνισε ότι αυτές τις ημέρες η Εταιρία Διανομής Αερίου παρείχε τρία εκατομμύρια κυβικά αερίου την ημέρα στα νοικοκυριά, όταν υπό κανονικές συνθήκες η παροχή είναι στο 1,5 εκατομμύριο κυβικά την ημέρα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα