Ξεκινά απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη η Qatar Airways

Η εταιρεία θα προσφέρει τέσσερεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ντόχα και Θεσσαλονίκης

Η Qatar Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έφερε το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Airbus A350 στην Ελλάδα.

Η αεροπορική εταιρεία επιστράτευσε το καινούργιο αεροσκάφος για να εξυπηρετήσει τις πτήσεις που πραγματοποίησε στη γραμμή Ντόχα-Αθήνα τη Δευτέρα. Η υποδοχή του αεροσκάφους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έγινε με μια εντυπωσιακή αψίδα που σχηματίστηκε με δύο πίδακες νερού.

Ο Group Chief Executive της Qatar Airways, , Akbar Al Baker, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που φέρνουμε για πρώτη φορά το Airbus A350 στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι ένα σημαντικός προορισμός στο Ευρωπαϊκό μας δίκτυο και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να προσφέρουμε στους επιβάτες που ταξίδεψαν προς και από την Ελλάδα τη Δευτέρα, την απόλυτη εμπειρία εξυπηρέτησης και άνεσης με ένα από τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο. Τα καλά νέα για την αγορά της Ελλάδας συνεχίζονται με την επικείμενη έναρξη των απευθείας πτήσεων στη Θεσσαλονίκη, που θα προσφέρει στους επιβάτες μας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψουν αυτή την υπέροχη χώρα.»

Η Qatar Airways ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποίησε το Airbus A350, τον Ιανουάριο του 2015. Η εταιρεία έχει τον μεγαλύτερο στόλο σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους στον κόσμο και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 22 αεροσκάφη A350 σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της, σε προορισμούς όπως οι Αδελαϊδα, Βρυξέλλες, Γενεύη, Σιγκαπούρη και Τόκιο. Αποτέλεσε την πρώτη αεροπορική εταιρεία που «πέταξε» αυτόν τον τύπο αεροσκάφους στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Η αεροπορική θα είναι επίσης η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που σύντομα θα χρησιμοποιήσει και το επόμενης γενιάς αεροσκάφος Airbus A350-1000.

Το Airbus A350 περιλαμβάνει συνολικά 283 θέσεις, 36 από αυτές στην Business καμπίνα και 247 στην Economy. Χάρη στον πλατύ σχεδιασμό του, οι επιβάτες απολαμβάνουν απαράμιλλη άνεση και στις δύο κατηγορίες θέσεων, με την Business να περιλαμβάνει τελείως επίπεδα κρεβάτια και την Economy περισσότερο ευρύχωρες και άνετες θέσεις. Το αεροσκάφος περιλαμβάνει επίσης οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας, με λειτουργία dual-screen που επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση δύο διαφορετικών βίντεο, ενώ οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν αμέτρητες επιλογές διασκέδασης μέσα από το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας Oryx One, αλλά και σύνδεση στο internet μέσω Wi-Fi.

Η βραβευμένη εταιρεία θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο σταθμό της στην Ελλάδα, το Μάρτιο. Η εταιρεία θα προσφέρει τέσσερεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ντόχα και Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αεροσκάφος Airbus A 320, με 12 θέσεις στην Business καμπίνα και 132 θέσεις στην Οικονομική.

Η Qatar Airways συνδέει τους επιβάτες από την Ελλάδα με περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω του βραβευμένου Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ, προσφέροντας απρόσκοπτη σύνδεση στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό της σε 6 ηπείρους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της, η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό της τους προορισμούς των Τσιάνγκ Μαι, Ταϊλάνδης και Αγίας Πετρούπολης, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και το Πενάνγκ στη Μαλαισία, η Κανμπέρα στην Αυστραλία και το Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Η Qatar Airways έχει αποσπάσει μια σειρά από κορυφαίες διακρίσεις, όπως το βραβείο Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς από τα αναγνωρισμένα 2017 Skytrax World Airline Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Paris Air Show. Είναι η τέταρτη φορά που η Qatar Airways αποσπά αυτή την κορυφαία διάκριση. Εκτός από τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ κατέκτησε επίσης και άλλα σημαντικά βραβεία, όπως Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή, Καλύτερη Business Class στον κόσμο και Καλύτερο First Class Airline Lounge στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα