11.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΑΣΘ: Μειώνονται οι τιμές του εισιτηρίου εντός λεωφορείου

Τη μείωση του κόστους στο εισιτήριο εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως το κόστος αλλαγής των μηχανημάτων είναι πολύ μεγάλο και αφού θα υπάρξει το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν υπάρχει λόγος αλλαγή τους. Έτσι για να αποκατασταθεί η αδικία του να μη δίνονται ρέστα από τα μηχανήματα εντός του λεωφορείου, θα εκδίδονται πλέον μόνο συγκεκριμένα εισιτήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ.

Το υπουργείο αναμένεται να φέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι τον Οκτώβριο.

“Για την αλλαγή των μηχανημάτων υπήρχαν τεχνικά και νομικά θέματα. Τα νομικά θα λυθούν με πρωτοβουλία του υπουργείου. Τα τεχνικά, θα έπρεπε να γίνει μια πολύ μεγάλη προμήθεια και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν υπάρχει λόγος. Τα μηχανήματα μετά από την έκδοση κανονιστικής διάταξης, θα γίνει αλλαγή στα εισιτήρια και θα έχουν ενιαίτα τιμή και θα εκδίδουν μόνο συγκεκριμένα εισιτήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ”, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως τους ελέγχους στα λεωφορεία θα πραγματοποιούν μόνο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και όχι ιδιωτική εταιρεία.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα