23.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι τζιχαντιστές απειλούν!

Με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά δυτικών στόχων απειλούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο τελευταίο τεύχος του αγγλόφωνου περιοδικού της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, “Ιnspire”, λίγες ώρες πριν τον θάνατο του κυβερνήτη του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη μετά τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN που επικαλείται την ιρακινή αστυνομία, ο κυβερνήτης Χασάν Σαέιντ αλ Τζχαμπούρ γνωστός και ως Αμπού Ταλουούτ, σκοτώθηκε νότια της Μοσούλης στο χωριό Κοαγιάρα. Όπως αναφέρει ο αρχιστράτηγος Γουαθέτ αλ Χαμντάνι ανώτατος αξιωματούχος του ιρακινού στρατού που ηγείται των προσπαθειών της κυβέρνησης να επανακτήσει τον έλεγχο της Μοσούλης, ο Τζαπούρι ήταν ο δεύτερος κυβερνήτης του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη που σκοτώθηκε από αεροπορικές επιδρομές ενώ είχε αναλάβει το αξίωμα μόλις 25 ημέρες.

Την ίδια ώρα, το ηλεκτρονικό περιοδικό “Inspire” της Αλ Κάιντα προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες, οι φανατικοί ισλαμιστές δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια ενώ συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και του διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις απειλές των φανατικών ισλαμιστών, τρομοκρατικές επιθέσεις θα σημειωθούν σε αμερικανικών συμφερόντων υπηρεσίες αλλά και αεροπορικές εταιρείες της Δύσης.

Τo άρθρο που αφιερώνει το περιοδικό έχει στόχο να αφυπνίσει τους «μοναχικούς λύκους» στις ΗΠΑ και τη Δύση δίνοντας παράλληλα το πράσινο φως για επιθέσεις σε εμπορικές πτήσεις. Επιπλέον, υπάρχουν συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει μία βόμβα και να την κρύψει επιμελώς στη διάρκεια της πτήσης.

Σε ό,τι αφορά της αεροπορικές εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, το αγγλόφωνο περιοδικό επισημαίνει τις ακόλουθες: American Airlines, United Airlnes, Delta Airlines, British Airways, EasyJet και Air France.

Επιπλέον διατυπώνονται απειλές κατά ηχηρών ονομάτων της διεθνούς κοινότητας, όπως του “γκουρού” της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς και του τέως προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι ο οποίος αν και αποχώρησε από το αξίωμά του τον Φεβρουάριο, το περιοδικό εξακολουθεί να τον αναφέρει πρόεδρο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το τελευταίο τεύχος του περιοδικού έχει πάνω-κάτω την ίδια θεματολογία με το προηγούμενο τεύχος του, που καλούσε τους Μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά Αμερικανών.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα