Ολλανδία: Γύρισαν πορνό σε εκκλησία

Τους άφησαν ελεύθερους

Οι Ολλανδικές αρχές παραδέχθηκαν ότι το πορνογραφικό φιλμ είναι μεν προσβλητικό, αλλά δεν υφίσταται πλέον νόμος στη χώρα περί βλασφημίας!

Η εισαγγελία της Ολλανδίας απέρριψε την μήνυση που κατέθεσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο ενός ναού στην πόλη Τίλμπουργκ εναντίον δύο πορνοστάρ που γύρισαν βίντεο με σκηνές σεξ μέσα στο εξομολογητήριο.

«Το βρίσκουμε προσβλητικό και ανευλαβές, αλλά κοιτάξαμε καλά τον ποινικό κώδικα και δεν βλέπουμε να προκύπτει ποινικό αδίκημα. Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα και δεν τίθεται θέμα παραβίασης ιδιωτικού χώρου», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο ιερέας του καθολικού ναού του Αγίου Ιωσήφ, πατήρ Γιαν φαν Νοορβέγκεν εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά την απόφαση. Ενώ στην κυριακάτικη Λειτουργία προχώρησε στον εξαγνισμό του ναού ζητώντας συγνώμη για τη βεβήλωσή του.

Ένας άλλος αξιωματούχος της εκκλησίας δήλωσε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο νομικό σύστημα της χώρας.

Το φιλμ προβλήθηκε στον ιστότοπο της Ολλανδέζας πορνοστάρ Kim Holland τον περασμένο Ιανουάριο. Η Holland ζήτησε συγνώμη, επισημαίνονταςστο Οmroep Βrabant

ότι το βίντεο είχε γυρίσει εξωτερικός παραγωγός και ότι το απέσυρε.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις εναπόκειται πλέον στο εκκλησιαστικό συμβούλιο να πάει το θέμα στα αστικά δικαστήρια, πράγμα μάλλον απίθανο, αν και ένας ανώτερος εκκλησιαστικός αξιωματούχος, ο Χάρι ντε Σβαρτ, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση της εισαγγελίας, τονίζοντας ότι οι συντελεστές του επίμαχου βίντεο θα πρέπει να πήδηξαν ένα φράκτη για να φθάσουν στο εξομολογητήριο.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι θα έπρεπε να είχαμε αναρτήσει στην είσοδο του ναού μια πινακίδα που να απαγόρευε την είσοδο, ώστε να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε δικαστικά τους υπαίτιους. Αλλά είναι παράλογο να βάλεις μια τέτοια πινακίδα στην πόρτα ενός ναού», είπε.

Ο πατήρ Γιαν φοβάται τώρα μήπως το συμβάν αποτελέσει ένα κακό προηγούμενο. «Φανταστείτε», λέει, «αν συμβαίνει αυτό σε μια εκκλησία, ένα δημαρχείο ή ένα εστιατόριο, τότε μπορεί να συμβεί παντού»…

Σχετικά άρθρα