Ο Μακρόν απαγορεύει το «καμάκι» στη Γαλλία

Τον «πόλεμο» στους Γάλλους… εραστές κηρύσσει ο Εμμανουέλ Μακρόν

Τον «πόλεμο» στους Γάλλους… εραστές κηρύσσει ο Εμμανουέλ Μακρόν καθώς ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους άνδρες να ακολουθούν τις γυναίκες και να ζητούν τα τηλέφωνά τους.

Αυτή εξάλλου ήταν μια από τις προεκλογικές του εξαγγελίες όταν δεσμευόταν να πάρει μέτρα για την παρενόχληση γυναικών στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ήδη η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση ομάδα υπό την υφυπουργό για την ισότητα των φύλων Μαρλέν Σιάπα προκειμένου να καταλήξει στη σύνταξη της σχετικής νομοθεσίας ώστε να είναι πλέον παράνομη η παρενόχληση ανθρώπων σε δημόσιο χώρο.
Τα πέντε μέλη της επιτροπής αρχικά θα ορίσουν τι ακριβώς είναι η παρενόχληση στο δρόμο και στη συνέχεια να ορίσουν τα πρόστιμα.

Ωστόσο οι επικριτές της πρωτοβουλίας Μακρόν επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί μια τέτοια νομοθεσία καθώς θα υπάρχει δυσκολία στη στοιχειοθέτηση του αδικήματος.

Η Σιάπα σε δηλώσεις της έκανε λόγο για τεράστιο φαινόμενο στη Γαλλία. «Είναι η στιγμή που ένας άνδρας περπατάει πίσω από μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί σκέφτεται ότι “δεν είναι κάτι επικίνδυνο”. Και οι άνδρες συνεχίζουν γιατί είναι οι Γάλλοι εραστές».

Σχετικά άρθρα