Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»! (vid)

Έγινε και αυτό!

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψης, ο δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με τον κ. Ζάεφ και στη συνέχεια με τον κ. Ιβάνοφ.
Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με δήμους της ΠΓΔΜ, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων. Η βελτίωση των διακρατικών σχέσεων είναι πιο εύκολο να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Και με τη βελτίωση των σχέσεων μπορούν να δοθούν εύκολα λύσεις σε διάφορα ζητήματα» είπε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ.

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης, αν και δεν κάνει πολιτική, όπως είπε, κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να αποκαλέσει τα Σκόπια… Μακεδονία. Μιλώντας στα αγγλικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να αναπτυχθεί συνεργασία των δύο πόλεων για τους δρόμους του κρασιού και να διοργανωθεί ετήσιο διμερές πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο θα γίνεται εναλλάξ, ενώ έθεσε συνεργασία του Αρκτούρου με ΜΚΟ της ΠΓΔΜ για την προστασία της άγριας πανίδας.

Συζητήθηκε ακόμη η διοργάνωση κωπηλατικής ρεγκάτας, με εφτά πληρώματα, στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου που θα ξεκινήσει από τα Σκόπια και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=EjPmySPqBgw

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. Παοκτζήδες εσεις που τρομοκρατησατε τους Τουρκους στην Κωνσταντινουπολη πως αφηνεται να κυκλοφορει το ζομπι αυτο στη Θεσσαλονικη?
    Αληθεια καντε κατι.

Comments are closed.