24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Πάπας πήρε Λαμποργκίνι

Μπορείτε να φανταστείτε τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να μετακινείται πάνω σε μία λευκή Λαμποργκίνι με επιχρυσωμένες γραμμές και τη δύναμη 610 αλόγων;

Και όμως, ο Ποντίφικας είναι από την Τετάρτη ιδιοκτήτης ενός πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου, αξίας σχεδόν 180.000 ευρώ, με το οποίο ωστόσο, δεν σκοπεύει να.. αντικαταστήσει το popemobile με το οποίο μετακινείται, αλλά θα το διαθέσει προς πώληση σε δημοπρασία, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τις ανάγκες της εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί δίπλα στο εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατάλευκο, με χρυσές ρίγες, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Αργεντινός ποντίφικας μάλιστα, έβαλε την υπογραφή του πάνω στη Λαμποργκίνι Ουρακάν, ώστε να γίνει συλλεκτική, να ανεβάσει την αξία της και να αποφέρει περισσότερα κέρδη από τη δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s.

Η Λαμποργκίνι έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της φιλανθρωπίας. Εκτός από τη συνεργασία με το Βατικανό, χρηματοδοτεί οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της διακίνησης ιερόδουλων γυναικών και προσφύγων

Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αποδέκτης ενός πανάκριβου οχήματος. Το 2014 η Harley Davidson είχε δωρίσει στον Ποντίφικα ένα από τα μοντέλα της, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία 25 φορές πάνω από την αξία του, στα 280.000 ευρώ, ενώ το τζάκετ της ίδιας εταιρείας, το οποίο επίσης είχε δοθεί στον Πάπα, δόθηκε έναντι 65.000 ευρώ!

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα