21.3 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Σόιμπλε επιμένει για το ΔΝΤ

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε πριν λίγη ώρα εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για αξιόλογη πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, όμως ακόμα δεν υπάρχει αρκετή σύγκλιση.

Παράλληλα η εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια γραμμή Σόιμπλε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι απαραίτητη για το Μνημόνιο, ουσιαστικά απαντώντας στη δήλωση του συντηρητικού ευρωβουλευτή Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η εμπλοκή του Ταμείου δεν είναι πλέον τόσο κρίσιμη.

«Πάντα λέγαμε ότι η συμμετοχή του Ταμείου είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε χθες Πέμπτη πως η Αθήνα εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στη σύσκεψη της Δευτέρας, που θα δρομολογήσει ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως η συζήτηση για την Ελλάδα δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τον Μάρτιο.

Απαισιόδοξος στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα