17.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνω από 1000 νεκροί στο Κομπανί!

Oι συγκρούσεις που μαίνονται στο Κομπάνι έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 1000 ανθρώπους, κυρίως τζιχαντιστές, από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εναντίον αυτής της κουρδικής πόλης στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 1.013 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Άιν αλ Άραμπ (η αραβική ονομασία του Κομπάνι) από την έναρξη της επίθεσης» την 16η Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το OSDH, 609 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στο Κομπάνι, οι οποίες έχουν επίσης στοιχίσει την ζωή σε 363 μέλη των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και σε 24 άμαχους.

Ο απολογισμός αυτός που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει τους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή του Κομπάνι από την έναρξη της επίθεσης, 200.000 εκ των οποίων έχουν καταφύγει προς τη γειτονική Τουρκία.

Πηγή: protothema.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα