18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παντελίδης: Ένας χρόνος από το μοιραίο πρωινό

Τραγικό θάνατο βρήκε πριν από ένα χρόνο ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, γεμίζοντας θλίψη συγγενείς, φίλους και θαυμαστές.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, 18 Φεβρουαρίου 2016 το πολυτελές τζιπ του Παντελή Παντελίδη ανατρέπεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και ο τραγουδιστής βρίσκει τραγικό θάνατο. Μία ημέρα μετά, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του σε νυχτερινό κέντρο, μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από την πρόβα ενόψει της πρεμιέρας και σε κάποιο σημείο της βραδιάς κατέληξε να βρίσκεται μαζί με τις δύο κοπέλες οι οποίες επέβαιναν επίσης στο όχημα. Πρόκειται για τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη, με την τελευταία να τραυματίζεται σοβαρότατα και να μένει στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες.

Λίγες μόνο ώρες μετά το δυστύχημα πολλοί ήταν οι φίλοι και οι θαυμαστές του τραγουδιστή, που έσπευσαν στο σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα μήνυμα, στη μνήμη του.

Εκτός από το σημείο του δυστυχήματος, κόσμος άρχισε άμεσα να συγκεντρώνεται στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παντελής Παντελίδης, στη Νέα Ιωνία. Εκεί όπου η οικογένειά του έβγαζε τα προς το ζην με το πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε. Εκεί, τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν εκατοντάδες…

Το ίδιο βράδυ, μάλιστα, συγγενείς και φίλοι του Παντελή Παντελίδη, που αδυνατούσαν να πιστέψουν το απίστευτο παιχνίδι που η μοίρα επιφύλασσε στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, έφταναν στο σημείο που έπεσε νεκρός.

Το απόγευμα της 19ης Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε σε λευκό φέρετρο η σορός του Παντελή Παντελίδη στο πατρικό του και θα εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα το επόμενο πρωί.

Δύο ημέρες μετά την τραγωδία, έγινε και η κηδεία, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να συνοδεύουν τον Παντελή στο τελευταίο του ταξίδι. Οι πληροφορίες από την αστυνομία έκαναν λόγο για παρουσία έως και 20.000 ανθρώπων στη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση εκείνη την ημέρα.

Το λευκό φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της 20ής Φεβρουαρίου του 2016, με την μπάντα του τραγουδιστή να παίζει την μουσική της επιτυχίας του, “Είχα κάποτε μια αγάπη”.

Η συνέχεια δόθηκε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, για το “φινάλε” του Παντελή Παντελίδη, με χιλιάδες ανθρώπους που κατέκλυσαν το σημείο να λένε το τελευταίο αντίο. Λίγο μετά τις 3:30 μ.μ. η νεκροφόρα με τη σορό του Παντελή Παντελίδη έφτασε έξω από το κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως, με τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος δημιουργεί έναν διάδρομο για να περάσει το φέρετρο. Όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν ξανά σε χειροκτορήματα. Όλα αυτά ενώ συνεχώς ακούγονταν πολλές επιτυχίες του τραγουδιστή από το σύντομο μεν, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο πέρασμά του από το ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Έτσι πέρασε ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν και κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού το όνομα του Παντελή Παντελίδη βρισκόταν σταθερά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Νέο τραγούδι!

Πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη, ένα χρόνο ακριβώς μετά το θάνατό του.

Ο τραγουδιστής είχε αφήσει πολλά τραγούδια αδημοσίευτα και η οικογένειά του αποφάσισε να κυκλοφορήσει κάποια από αυτά.

Το νέο τραγούδι έχει τίτλο “Καράβια στο βυθό” και ήδη από τα πρώτα δέκα λεπτά που “ανέβηκε” στο επίσημο κανάλι του στο YouTube ξεπέρασε τις 11.000 προβολές.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα