13.1 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παππούδες καλλιεργούσαν και πωλούσαν χασίς

Έπεσαν από τα σύννεφα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου, όταν είδαν σε ποιους τους οδήγησε η σύλληψη μιας 42χρονης από το Ουζμπεκιστάν με την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,6 γραμμαρίων που είχε αγοράσει σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

Πίσω από την πώληση των ναρκωτικών, βρισκόταν μια τριμελής σπείρα Ελλήνων… παππούδων που καλλιεργούσαν χασισόδεντρα και διακινούσαν την παραγωγή τους με ιδιαίτερα πλούσια έσοδα! Μάλιστα, την ποσότητα του χασίς στην Ουζμπέκα είχε πουλήσει μία 67χρονη που συνελήφθη λίγο αργότερα. Ακολούθησε επιχείρηση που διεξήχθη ταυτόχρονα στην Κορινθία, το Περιστέρι και τον Πειραιά, αλλά και σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Κατά την διάρκειά της, συνελήφθησαν ένας 75χρονος με 238 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο όχημα του και ένας 60χρονος, ενώ στα σπίτια και των τριών στις περιοχές όπου έγιναν έρευνες κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 674,63 γραμμαρίων, εννέα χασισόδεντρα ύψους 0,10 ως 0,30 εκατοστών, έξι ζυγαριές ακριβείας και αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία ναρκωτικών.

Στην κατοχή των τριών διακινητών κατασχέθηκαν ακόμη ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής για το οποίο δεν διέθεταν άδεια και 7.670 ευρώ ως προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών. Μαζί με την αλλοδαπή που κατηγορείται για αγορά ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα