15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολύνεκρο δυστύχημα στη Λιβύη

Τουλάχιστον είκοσι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εκατό τραυματίστηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε κοντά στην Μπάνι Ουάλιντ, η οποία βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 300 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ερυθραία και τη Σομαλία, επέβαιναν στο φορτηγό αυτό που ανατράπηκε σήμερα το πρωί, την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Μπάνι Ουάλιντ.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Σάλαχ αλ Μάμπρουκ, δήλωσε στο AFP ότι τουλάχιστον 19 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα αυτό και ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται γυναίκες και ένα παιδί. Συνολικά τουλάχιστον 124 μετανάστες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 78 εξακολουθούσαν σήμερα το μεσημέρι να νοσηλεύονται, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ο Σάλαχ αλ Τουίζερ, είχε δηλώσει ότι οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 23 και οι τραυματίες σε 101 και ότι το νοσοκομείο αυτό, που έχει περιορισμένες δυνατότητες, αντιμετώπιζε μια κατάσταση “κρίσης”.

“Πολλά θύματα λαμβάνουν ιατρική φροντίδα ακόμη και στο πάτωμα”, σημείωσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μπάνι Ουάλιντ αποτελεί σημείο διέλευσης των μεταναστών που έρχονται από τη Σαχάρα και θέλουν να φτάσουν στις ακτές της Λιβύης, από όπου αναχωρούν για να φτάσουν διαπλέοντας τη Μεσόγειο στην Ευρώπη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα