12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πριν το Παρίσι στο Λίβανο: 44 νεκροί 200 τραυματίες (video)

Ημέρα πένθους στο Λίβανο μετά την βομβιστική επίθεση του Isis

Στους 44 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών στο Λίβανο, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στη νότια Βηρυτό. Η σημερινή έχει κηρυχθεί ημέρα πένθους. Η επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού, κατά την οποία τραυματίσθηκαν περί τους 200 άνθρωποι, είναι η αιματηρότερη, τόσο από την εμπλοκή της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συριακή σύρραξη στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, στις αρχές του 2013, όσο και από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990).

Ο πρωθυπουργός της χώρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας για να συζητηθούν μέτρα. Η περιοχή, όπου έγιναν οι επιθέσεις παραμένει αποκλεισμένη απο δυνάμεις τους στρατού.

Οι εκρήξεις έπληξαν κατοικημένη και εμπορική συνοικία. Δύο άνδρες πυροδότησαν διαδοχικά ζώνες με εκρηκτικά. Ένας τρίτος, που δεν κατόρθωσε να πυροδοτήσει τη δική του ζώνη με εκρηκτικά, βρέθηκε νεκρός.

«Αυτό που συνέβη σήμερα επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτή η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχίσει. Δεν είναι μικρή μάχη, είναι ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ του λαού του Λιβάνου και των τρομοκρατών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Χεζμπολά, Χουσεΐν Αλ Καλίλ.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολά. Την ευθύνη ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Χεζμπολά, έχει στείλει στρατεύματα στα σύνορα, προκειμένου να υποστηρίξουν το στρατό του Άσαντ στις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές .

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα