22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυροβολισμοί στην έδρα της NSA

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η κατάσταση μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στην είσοδο του συγκροτήματος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ και δεν υπάρχει κάποια απειλή για την ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο επεισόδιο αυτό. Ένας εκπρόσωπος του Φορτ Μιντ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουάσινγκτον, έκανε λόγο για έναν τραυματία που έχει “μεταφερθεί” από το σημείο, χωρίς να διευκρινίσει το πού. Δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί ή ότι ένα όχημα βρισκόταν στην πύλη της υπηρεσίας.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο σταματημένο πολύ κοντά στην πύλη εισόδου του συγκροτήματος. Οι αερόσακοι του οχήματος έχουν ανοίξει και στο παρμπρίζ του φαίνονται καθαρά τουλάχιστον τρεις τρύπες από σφαίρες.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τέρμα ενός αδιεξόδου, κοντά στην πύλη, με το μπροστινό του μέρος να ακουμπά στα τσιμεντένια προστατευτικά.

Τον Μάρτιο του 2015 δύο άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους από την πολύ καλά φυλασσόμενη πύλη της NSA. Οι φύλακες πυροβόλησαν το όχημα, όταν δεν υπάκουσε στην εντολή τους να σταματήσει, σκοτώνοντας έναν από τους επιβάτες. Τότε, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου πιθανότατα έστριψαν σε λάθος δρόμο γιατί ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα