15.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πωλείται η Mercedes του Πούτιν

Η πλήρως θωρακισμένη Mercedes που έχει χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας βγαίνει προς πώληση. Μπορεί να γίνει δική σας…αλλά όχι σε τιμή ευκαιρίας.

Πρόκειται για μια Mercedes-Benz S600 Pullman Guard του 1995, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από τον Μπόρις Γιέλτσιν, αλλά πολύ περισσότερο από τον τωρινό Πρόεδρο της Ρωσίας. Μάλιστα, ο Πούτιν έχει κάνει ελάχιστη χρήση στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μόλις 25.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Ο Ρώσος έμπορος αυτοκινήτων που την διαθέτει προς πώληση στη Μόσχα, πιστεύει πολύ στη συλλεκτική αξία του αυτοκινήτου και ζητά για τη συγκεκριμένη Mercedes περίπου 1,3 εκατ. δολάρια (η αξία της σαν καινούργιο ήταν περίπου 500.000 δολάρια).

Σημειώνουμε πως η Mercedes-Benz S600 Pullman Guard διαθέτει βαριά θωράκιση, προκειμένου να ανταπεξέλθει σε επιθέσεις. Το αμάξωμα βάρους 4,5 τόνων κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 6 λίτρων V12, ο οποίος αποδίδει 394 ίππους. Στο εσωτερικό οι χώροι είναι τεράστιοι, λόγω του μεγάλου μεταξονίου, ενώ ανάμεσα στα 4 μεγάλα αντικριστά καθίσματα υπάρχουν διάφορα gadgets της δεκαετίας του 90.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα