15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Πόλεμος” για την Αμφίπολη

Ο επ. δ/ντης αναστήλωσης αρχαίων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, Αθ. Νακάσης, σήκωσε το γάντι που έριξε η Κ. Περιστέρη και βγήκε στην αντεπίθεση.

Ήταν ο κ. Νακάσης που είχε πει ότι μόνο ανίδεοι θα έκαναν με αυτόν τον τρόπο την ανασκαφή στην Αμφίπολη, η κ. Περιστέρη απάντησε και τώρα ο κ. Νακάσης … συμπλήρωσε πως στα 40 χρόνια που λαμβάνει μέρος σε ανασκαφές δεν έχει ξαναδεί αυτά που έχει δει στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις ότι γίνεται χρήση σέσουλας για την αφαίρεση των χωμάτων, σέσουλα χρησιμοποιούν οι μπακάληδες, “δεν σκάβουμε ούτε με σέσουλα, ούτε με φτυάρι” είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας όμως κάτι ακόμη πιο σοβαρό.

Ο κ. Νακάσης μίλησε για καταστροφές που μπορεί να έχει υποστεί το μνημείο από τη βιασύνη στην ανασκαφή.

Όπως είπε ο κακός επικοινωνιακός χειρισμός προκάλεσε βιασύνη, αφαιρέθηκαν, όπως είπε χαρακτηριστικά τα χώματα απευθείας με αποτέλεσμα να μην δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο μνημείο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Παράλληλα ο κ. Νακάσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για πρόβλημα στα αναστηλωτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ σημείωσε και έλλειψη μέτρων προστασίας από πιθανό σεισμό.

Δεν άφησε μάλιστα ασχολίαστο για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι κάποιος από τους εργάτες στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ακούγεται να τραγουδάει κάποιος από τους εργάτες… Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανασκαφή είναι εκκλησία, δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά.

Η επίθεση του κ. Νακάση δεν σταμάτησε εδώ, μίλησε για επικοινωνιακή εκμετάλλευση του μνημείου, κατηγορώντας ευθέως την κ. Παναγιωταρέα, λέγοντας μάλιστα ότι εκείνος για πρώτη φορά είδε να αποκαλύπτεται τμηματικά ένα ψηφιδωτό…

πηγή: newsit.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα