Πώς να κρύψετε το «Ενεργός Τώρα» στο Messenger

Και όμως υπάρχει τρόπος

Το Facebook σίγουρα δεν φημίζεται για την ιδιωτικότητά του, καθώς «ο κατάσκοπός του» ενημερώνει διαρκώς τους φίλους σας πότε ήταν η τελευταία στιγμή που ήσασταν ενεργός (online) και αν είστε ενεργός αυτή τη στιγμή. Το καλό είναι ότι μπορείτε να κρύψετε το στάτους «Ενεργός Τώρα» (Active Now), ώστε να μην δέχεστε πλήθος μηνυμάτων με το που θα δουν οι φίλοι σας την πράσινη κουκίδα δίπλα σας.

Android
Στο Android, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας στον Facebook Messenger κι από εκεί επιλέξτε το «Διαθεσιμότητα» (Availability). Μετακινήστε τον slider στην επιλογή Off και έτσι θα αποκρύψετε την Online παρουσία σας. Παρόμοια για τον Messenger Lite επιλέξτε το τρίτο εικονίδιο (ανθρωπάκι) και πατήστε πάνω στο εικονίδιο του προφίλ σας. Από εκεί μπορείτε να σύρετε τον slider στο off στο «Active Now».

facebook messenger android

PC
Για να κρύψετε την online παρουσία σας στο desktop ή στον φορητό σας, επιλέξτε στην πλαϊνή μπάρα, εκεί που φαίνονται οι επαφές σας, το εικονίδιο για τις Ρυθμίσεις. Κατόπιν -> Σύνθετες Ρυθμίσεις και από εκεί -> Απενεργοποίηση συνομιλίας. Αν επιλέξετε για όλες τις επαφές, τότε το πράσινο εικονίδιο δεν θα ανάβει δίπλα από το όνομά σας. Αν επιλέξετε για συγκεκριμένες επαφές, τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε ποιες επαφές δεν θέλετε να σας βλέπουν ενεργούς. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να φαίνεστε εκτός και μόνο σε μερικές επαφές ενεργός.

facebook messenger desktop

Να σημειωθεί ότι παρόλο που η κουκίδα δεν φαίνεται, το πριν πόση ώρα ήταν ενεργός κάποιος δεν κρύβεται

Σχετικά άρθρα