Πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα

O φημισμένος σεφ Anthony Bourdain γνωρίζει το πραγματικό μυστικό για το σωστό μαγείρεμα

Για να γίνουν οι μπριζόλες σας ζουμερές και καλοψημένες θα πρέπει να τις ψήσετε σωστά!

Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Anthony Bourdain μοιράζεται τη γνώση του με το businessinsider και δίνει συγκεκριμένες συμβουλές για να πετύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι τα μπαχαρικά. Για μπριζόλα μιλάμε και ενδεχομένως οι πολλές μαρινάδες να αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι ο διάσημος σεφ προτιμάει να μένουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά.

Συστήνει δύο υλικά για τις μπριζόλες. Το καλό χοντρό θαλασσινό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το αλάτι «ψήνει» και τραβάει την υγρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται αργά στη διαδικασία μαγειρέματος. Πρέπει να το πασπαλίζετε ακριβώς πριν η μπριζόλα πάει στο γκριλ, όπως εξηγεί ο σεφ.

Μόλις η μπριζόλα ψηθεί, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα. Θέλει χρόνο να κρυώσει χωρίς ενοχλήσεις και σκεπάσματα..

Μετά το μαγείρεμα, η μπριζόλα θέλει λίγο χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου και σε αυτό το διάστημα δεν πρέπει να την πειράξετε καθόλου.

Πρέπει να την αφήσετε ήσυχη για περίπου 5 με 7 λεπτά. Αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε ένα ξύλο κοπής κι αφήστε το κρέας να συνεχίσει να μαγειρεύεται και τους χυμούς του.

Σημειώστε ότι οι κλασικές συμβουλές συνεχίζουν να ισχύουν. Δηλαδή αν θέλετε να ψήσετε την μπριζόλα στο γκριλ θα πρέπει να το προθερμάνετε καλά και αφού την ψήσετε σε μέτρια θερμοκρασία και μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι η μία πλευρά της έχει ψηθεί καλά, τη γυρίζετε από την άλλη. Αποφύγετε τα πολλά γυρίσματα, που μπορεί να της στερήσουν τους χυμούς της.

Σχετικά άρθρα