21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσίδα μηνύει Έλληνα γιατρό

Σύμφωνα με την ίδια ο γιατρός έστειλε τις φωτογραφίες σε συγγενή του μέλλοντα συζύγου της γιατί ήθελε να ανοίξει δουλειές στο Ντουμπάι.

Η Ιρίνα από τη Ρωσία που ζει στο Ντουμπάι, αρραβωνιασμένη με τον Αμπντουλά, επιφανές μέλος της τοπικής κοινωνίας, ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός και η διαδρομή από την πρωτεύουσα των Εμιράτων στην Αθήνα, το Σότσι της αχανούς Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα.

Το νήμα που τα συνδέει όλα αυτά βρίσκεται στην αγωγή που κατατέθηκε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της Ρωσίδας υπηκόου, η οποία αφέθηκε στα έμπειρα χέρια ενός Έλληνα επιστήμονα για να αντιμετωπίσει αισθητικά προβλήματα που της άφησε μια βαριατρική επέμβαση για την απώλεια βάρους, στην οποία προχώρησε ενόψει του γάμου της. Είδε όμως τις φωτογραφίες της από το χειρουργικό κρεβάτι, με αίματα και τομές σε όλο της το σώμα, στα χέρια του μέλλοντα συζύγου της, που σοκαρίστηκε και έχασε το ερωτικό του ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει με ορισμένους συζύγους που συμμετέχουν στις γέννες των παιδιών τους. Λόγω της παχυσαρκίας το δέρμα «τεντώνει» υπερβολικά, αλλά μετά την απώλεια των περιττών κιλών χαλαρώνει και «κρεμάει». Για το λόγο αυτό η Ιρίνα αφού έχασε τα κιλά που την ενοχλούσαν αναζήτησε την αισθητική αποκατάσταση.

«Στην περίπτωση μου (επισημαίνεται στην αγωγή της Ιρίνα) υπήρχε μεγάλη χαλάρωση του δέρματος στη κοιλιά, τους μαστούς και τους βραχίονες και συγκεκριμένα υπήρχε περίσσεια χαλαρωμένου δέρματος και λίπους στη πρόσθια κοιλιακή χώρα που αναδιπλωνόταν στο επάνω μέρος της περιγεννητικής μου περιοχής καθώς και σε αμφότερες τις πλάγιες κοιλιακές χώρες, οι κοιλιακοί μου μύες είχαν χαλαρώσει, οι μαστοί μου ήταν επίπεδοι, χαλαροί και πεσμένοι έχοντας χάσει το σχήμα τους, οι δε βραχίονες μου κρέμονταν κατά τρόπο αντιαισθητικό. Επίσης χαλάρωση δέρματος υπήρχε και σε αμφότερους τους μηρούς μου που, λόγω της απώλειας βάρους, ήταν πλαδαροί και χαλαρωμένοι».
Σύμφωνα με την Ιρίνα «ο εναγόμενος πλαστικός χειρουργός είχε μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά ασθενών που προσέρχοταν σε αυτόν για πλαστικές επεμβάσεις μετά από απώλεια βάρους κάτι για το οποίο με διαβεβαίωσε προσωπικά και ο ίδιος στη συνέχεια ότι δηλαδή τέτοιου τύπου επεμβάσεις ήταν υπόθεση ρουτίνας πείθοντας με και ενθαρρύνοντάς με να προβώ σε αυτές».

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο προσωπικό του ιατρείο σε περιοχή των βορείων προαστίων:
…«Στο ραντεβού μας αυτό ο πρώτος εναγόμενος μου έδειχνε το καταπληκτικό, όπως έλεγε, αποτέλεσμα στο σώμα μου μετά τις πλαστικές επεμβάσεις παραμερίζοντας με τα χέρια του τη περίσσεια δέρματος στη περιοχή της κοιλιάς, των μαστών και των βραχιόνων και σχεδιάζοντας με λευκό μη ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα σημεία και το μέγεθος των τομών. Όπως μου ανέφερε θα αφαιρούσε ολοκληρωτικά («μια και έξω» όπως έλεγε) τη περίσσεια χαλαρού δέρματος και του υποδόριου λίπους που υπήρχε στη περιοχή της κοιλιάς επιχειρώντας ταυτόχρονη σύσφιξη της κοιλιάς και των εσωτερικών αυτής τοιχωμάτων, θα προχωρούσε στην αφαίρεση της περίσσειας και του χαλαρού δέρματος στο κάτω μέρος αμφοτέρων των βραχιόνων και στη παράλληλη ανόρθωση τους ενώ θα διενεργούσε επέμβαση ανόρθωσης μαστών με τοποθέτηση ενθεμάτων».

Μόνο που τα χειρουργεία στην κοιλιά, το στήθος και τους γλουτούς δεν ήταν αρκετά:
…«Μου ανέφερε δε ότι κρίνει σκόπιμο να κάνω εφόσον θα μπω στη διαδικασία αυτή και μια μικρή διόρθωση στη μύτη μου που, κατά τη γνώμη του, «μετά την επέμβαση αυτή θα άγγιζε την τελειότητα και τέλος πάντων έπρεπε να δεχθώ διότι αφού θα έκανα τόσα χειρουργεία γιατί όχι και αυτό αφού έτσι θα έδειχνα πιο όμορφη για τον γάμο».

Μετά τα δύο πρώτα χειρουργεία η Ιρίνα έφυγε από την Ελλάδα και επειδή δεν ήθελε να τη δει ούτε ο μνηστήρας της ούτε κανείς από τον κοινωνικό τους κύκλο στο Ντουμπάι πρησμένη και παραμορφωμένη στο πρόσωπο πήγε στο εξοχικό των γονιών της στο Σότσι της Ρωσίας: …«Όταν τον Νοέμβριο του 2016 επέστεψα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και διαμένω, συνάντησα το μνηστήρα μου, ορίσαμε ημερομηνία γάμου (το καλοκαίρι του 2017) και φύγαμε μαζί για να περάσουμε 15 μέρες περίπου σε ορεινό μέρος της κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Δομοκό Φθιώτιδος όπου κατοικεί με την οικογένεια της η επιστήθια φίλη μου… δεδομένου ότι εγώ στις 28/12 είχα προγραμματίσει να κάνω το τελευταίο χειρουργείο, κατά την διάρκεια των ημερών αυτών περάσαμε πολύ όμορφα, επισκεφθήκαμε τη λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα και γενικά όλα ήταν ειδυλλιακά».

«Ο μνηστήρας μου έμεινε μαζί μου έως τις αρχές Ιανουαρίου 2017 και στη συνέχεια εκείνος μεν έφυγε για το Ντουμπάι εγώ δε πήγα για να αναρρώσω στους γονείς μου στη Ρωσία. Επέστρεψα στο Ντουμπάι τον Φεβρουάριο του 2017 προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά του μνηστήρα μου (12/2) όμως εκείνος όταν τον ενημέρωσα ότι ήρθα για να του κάνω έκπληξη και να είμαστε μαζί έφυγε την ίδια εκείνη μέρα των γενεθλίων του και πήγε στην Αίγυπτο (!!!)» συνεχίζει στην αφήγησή της η Ιρίνα.

«Ήδη από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά την άφιξή του στο Ντουμπάι είχα παρατηρήσει αλλαγή στη συμπεριφορά του (του μνηστήρα μου) απέναντι μου ο οποίος ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν υποστηρικτικός και στοργικός έναντι εμού και μου ανέφερε συνέχεια ότι ανυπομονεί να γίνω καλά για να παντρευτούμε στη συνέχεια άλλαξε και η συμπεριφορά του ήταν τυπική και απόμακρη. Μόλις συνήλθα κάπως και σωματικά και ψυχολογικά τον πίεσα να συναντηθούμε για να μου εξηγήσει για ποιο λόγο έχει μεταβληθεί η συμπεριφορά του απέναντι μου και όποτε του μιλούσα για τον επικείμενο γάμο μας άλλαζε συζήτηση. Πράγματι αρχές Μαρτίου 2017 συναντηθήκαμε και μου απεκάλυψε εξαιρετικά μουδιασμένος και στεναχωρημένος ότι ο εναγόμενος ιατρός είχε εν αγνοία μου αποστείλει στον σύζυγο της εξαδέλφης μου φωτογραφίες από τα χειρουργεία της 16/9/2016 και 28/9/2016 στις οποίες εγώ απεικονίζομαι με γάζες στο πρόσωπο, αίματα, ουλές και τομές συρραμμένες, πρησμένη και παραμορφωμένη ενώ του απέστειλε και φωτογραφία από το χειρουργείο της 28/12/2016 στην οποία απεικονίζομαι επάνω στο χειρουργικό κρεβάτι μισόγυμνη»! Η ενέργεια αυτή στην οποία προέβει ο εναγόμενος ιατρός, δηλαδή η λήψη εικόνων σε κατάσταση θεραπείας τυλιγμένη με γάζες, γεμάτη ουλές και σε ημίγυμνη κατάσταση στο κρεβάτι του χειρουργείου και η μεταβίβαση της σε τρίτο πρόσωπο (τον σύζυγο της εξαδέλφης της) χωρίς να το γνωρίζει η ίδια και βεβαίως χωρίς να το έχει εγκρίνει έγινε από πλευράς του για λόγους επαγγελματικούς σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει τον θείο του μελλοντικού της συζύγου.
Όπως αναφέρεται στην αγωγή ήθελε «να του δείξει πόσο πολύ με πρόσεχε και να του προβάλλει τις ικανότητές του και τις δυνατότητές του ως ιατρού γιατί προσέβλεπε στην βοήθεια του για την επαγγελματική του εξέλιξη καθόσον πρόκειται για πρόσωπο εξαιρετικά ισχυρό από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως στο Ντουμπάι».

Οι φωτογραφίες περιέπλεξαν τα πράγματα καθώς η κυκλοφορία φωτογραφιών που απεικονίζουν γυμνό αντρικό ή γυναικείο σώμα αποτελούν ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικα των Εμιράτων. Πέραν τούτου, ο μνηστήρας της Ιρίνας της ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τις εικόνες της. «Εικόνες που εντελώς αντικειμενικά είναι άκρως απωθητικές. Δηλαδή έπαθε κάτι ανάλογο με τους συζύγους που επιθυμούν να παραστούν κατά τη διάρκεια του τοκετού και τελικά λιποθυμούν, δεν επιθυμούν στη συνέχεια να πλησιάσουν τη σύζυγο τους πλέον ερωτικά διότι έχουν την εικόνα της μέσα στα αίματα κλπ» αναφέρεται στην αγωγή.

Κατόπιν αυτών «ο αρρεβώνας μου διαλύθηκε και εγώ κατέρρευσα ψυχολογικά κυριεύτηκα από φοβίες, αισθήματα απόγνωσης και αυτοϋποτίμησης και απομονώθηκα κοινωνικά για διάστημα 4 μηνών περίπου από τον κοινωνικό μου περίγυρος στον οποίο εξάλλου δεν ήξερα τι να πω για τη διάλυση του αρρεβώνα μου ενώ παράλληλα ζούσα σε ένα διαρκές και βασανιστικό άγχος ότι ίσως ο τέως μνηστήρας μου αποκάλυπτε σε δικούς του ανθρώπους το τι είχε συμβεί και βεβαίως αυτού του είδους τα νέα, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό στον καθένα κυκλοφορούν γρήγορα στις μικρές και κλειστές κοινωνίες όπως αυτή του Ντουμπάι και η γνώση του γεγονότος αυτού επέτεινε το άγχος μου».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα