14.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Σαφάρι” για Ι.Χ. με πινακίδες Βουλγαρίας

Φρένο στο φαινόμενο της παράνομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με βουλγάρικες και ρουμάνικες πινακίδες επιδιώκουν να βάλουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν κινητοποιηθεί τα τελωνεία προκειμένου να διεξάγουν εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, ώστε να διαπιστώσουν πόσα από αυτά τα οχήματα κυκλοφορούν παράνομα στην Ελλάδα.

 
Μάλιστα η τελωνειακή υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε πρόσφατα άσκηση για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων, που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο. Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένοι τελωνειακοί σε θέματα προσωρινής εισαγωγής αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

 
Οι ομάδες ελέγχου κινήθηκαν σε δύο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής (αντίστοιχα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι στην Βόρεια Ελλάδα) και εντόπισαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων, των οποίων οι κάτοχοι δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα πολυτελή οχήματα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός αυτοκινήτου αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ.

 
Τώρα περνούν πλέον οι έλεγχοι σε νέα φάση και θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια με έμφαση τις περιοχές, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα αυτοκίνητα με βουλγάρικες και ρουμάνικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα