Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη

Στο έλεος της κακοκαιρίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σαμοθράκη! Η συνεχής βροχόπτωση έφερε πλημμύρες και κατολισθήσεις, καταστρέφοντας περιουσίες. Το νησί κηρύχθηκε ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν ό,τι βρήκαν στο δρόμο τους. Το μεσημέρι της Τρίτης (26.09.2017) αποφασίστηκε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη επί τόπου.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κηρύσσει το Δήμο Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 25-09-2017 και 26-09-2017» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν έχουν ξαναδεί τέτοια καταστροφή

Ακόμα και οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, λένε πως δεν θυμούνται εδώ και δεκαετίες να έχει υπάρξει τέτοια καταστροφή. Προβλήματα πολύ σοβαρά υπάρχουν παντού. Ιδιαίτερα έχει πληγεί η Χώρα. Σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Το Δημαρχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί ο χείμαρρος πέρασε από μέσα και προξένησε σοβαρές ζημιές. Το Κέντρο Υγείας το ίδιο και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η καταστροφή στη Σαμοθράκη από τις έντονες βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (25.09.2017) αποτυπώνεται στις φωτογραφίες και τα video που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα