Σημαντικές ενημερώσεις από την Microsoft!

Μέτρα ενάντια στους… χάκερ!

Patch Tuesday της Microsoft για αυτό το μήνα περιλαμβάνει συνολικά 50 ενημερώσεις ασφαλείας για τις διάφορες εκδόσεις των Windows, το Office, τους web browsers της και άλλα προϊόντα.

Οι 14 από αυτές τις ενημερώσεις έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμες και οι 34 ως σημαντικές, οπότε απαιτείται η προσοχή όλων των χρηστών. Οι κρίσιμες ενημερώσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά κενά ασφαλείας στον browser Edge και το Outlook καθώς και τα Windows.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα gr.pcmag.com, μία από τις πιο σοβαρές ευπάθειες αφορά στο Outlook, και μπορεί να επιτρέψει σε hackers να αποκτήσουν το έλεγχο του υπολογιστή του θύματος, εφόσον αυτό ανοίξει το επισυναπτόμενο αρχείο και έχει δικαιώματα διαχειριστή στα Windows.

Ένα άλλο κρίσιμο bug αφορά στον Microsoft Edge. Σχετίζεται με το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης της μνήμης του συστήματος εκ μέρους του browser και μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή δεδομένων από τον υπολογιστή του χρήστη.

Μην αμελήσετε να κατεβάσετε τις ενημερώσεις, εάν δεν έχετε ρυθμίσει τα Windows να ενημερώνονται αυτόματα, τα ίδια και τα υπόλοιπα προγράμματα που τρέχουν σε αυτά.

Σχετικά άρθρα