Σοκ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Avicii

Στα 28 του ο διάσημος dj

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών ο καλλιτέχνης, dj και παραγωγός Avicii, κατά κόσμον Τιμ Μπέργκλινγκ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο Σουηδός dj άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο Ομάν.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστός ως Avicii. Βρέθηκε νεκρός σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και θα ζητούσαμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα γίνουν επιπλέον ανακοινώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη του το 2014.

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το 2010, ο Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο “Don’t Hold Back.”, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso.

Aν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του “Bromance”, με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο “Seek Bromance.” Το “Seek Bromance”, έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο “Rapture” για τον δίσκο της Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, “big four” των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι “Sunshine”, με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording. Το κομμάτι του, με τίτλο ‘Penguin’, χρησιμοποιήθηκε από την Leona Lewis στο single της, “Collide”. Στο single αυτό όμως δεν γινόταν αναφορά στον Avicii για την προέλευση της μουσικής, με αποτέλεσμα δικαστικές ενέργειες εκ μέρους του Σουηδού DJ, ώστε να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο single. Τελικώς, η παρεξήγηση λύθηκε εκτός δικαστηρίων με τους εκπροσώπους των δύο καλλιτεχνών να δηλώνουν “πως η Leona Lewis και ο Avicii θα συνεργαζόντουσαν για την προσεχή κυκλοφορία του single με τίτλο Collide”.

Το 2011, Avicii κυκλοφόρησε το “Levels” (χρησιμοποιώντας μέρος του τραγουδιού “Something’s Got a Hold on Me” της Etta James), το οποίο έφτασε το top ten σε Ινδία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, και έφτασε στην κορυφή των charts σε Ουγγαρία, Νορβηγία και Σουηδία.

Στις επιρροές του Avicii περιλαμβάνονται οι Tiësto, Daft Punk, Laidback Luke, Eric Prydz, Sebastian Ingrosso, Steve Angello και Axwell.

Σχετικά άρθρα