13.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΟΚ: Αμνησία ο Αλόνσο!

Μία νέα, ενδιαφέρουσα και σημαντική διάσταση δίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ στο ατύχημα του Fernando Alonso που τον κρατάει εκτός της πρεμιέρας της νέας σεζόν που διεξάγεται στις 15 Μαρτίου στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν ξύπνησε Ισπανός νόμιζε πως ήταν… 1995!

Σύμφωνα λοιπόν με την El Pais, ο 33χρονος «έχασε» δύο δεκαετίες όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο στη Βαρκελώνη, μετά το ατύχημα που είχε στο δεύτερο χειμερινό τεστ εξέλιξης. Όταν βάσει συνηθισμένων πρακτικών σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί ρώτησαν τον οδηγό της McLaren ποιος είναι, εκείνος τους άφησε με ανοιχτό το στόμα λέγοντας: «Με λένε Fernando, οδηγώ καρτ και θέλω να γίνω οδηγός της Formula 1».

Ως γνωστόν, έγινε οδηγός στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2001 και έκτοτε κέρδισε και δύο παγκόσμιους τίτλους: το 2005 και το 2006. Όσο για το 1995, ήταν ακόμα ένα παιδί 13 ετών, που πήγαινε σχολείο στο Οβιέδο της Ισπανίας, κάνοντας (όχι και τόσο όπως αποδείχθηκε) τρελά όνειρα για το μέλλον του.

Η McLaren που είχε εγείρει πολλά ερωτηματικά με τη στάση της γύρω από το θέμα του ατυχήματος αλλά και της απουσίας του Alonso, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Την επομένη του ατυχήματος, βγάλαμε ανακοίνωση σκοπός της οποίας ήταν να διορθώσουμε μία σειρά από παράλογες αναφορές στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες το ατύχημα του Fernando οφειλόταν σε ποικίλα θέματα που είχαν να κάνουν με το μονοθέσιο. Σχετικά με τα ερωτήματα γύρω από την κατάσταση της υγείας του από ιατρικής πλευράς, η McLaren θα μπει σε διαδικασία διαψεύσεων καθώς τη φροντίδα του έχουν αναλάβει οι πλέον αρμόδιοι, οι γιατροί του. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως σημειώνει πρόοδο και πως ελπίζουμε να είναι σύντομα σε άριστη κατάσταση. Κατανοούμε τη δίψα των ΜΜΕ για περαιτέρω πληροφόρηση αλλά όπως τονίσαμε, τα αναπάντητα ερωτήματα θα απαντηθούν από γιατρούς και όχι από το προσωπικό μίας ομάδας Formula 1».

Η επίσημη εκδοχή είναι πως το να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι, προτού περάσουν 21 ημέρες από το ατύχημα όπου υπέστη διάσειση, κρύβει κινδύνους λόγω του συνδρόμου δεύτερης σύγκρουσης που μεγιστοποιεί τις συνέπειες από αυτή.

Τη McLaren MP4-30 του Alonso, θα οδηγήσει στην Αυστραλία ο Kevin Magnussen.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα